Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Koje se promjene pripremaju novim programom europske zajedničke poljoprivredne politike i što je to Europski zeleni dogovor? Što o tome misle seljaci u Njemačkoj, a što u Finskoj doznat ćete od 8:05 u Emisiji za selo i poljoprivredu koju uređuje i vodi Martin Vuković. Detaljno ćemo govoriti o novostima koje u Bruxellesu pripremaju po pitanju intervencija i raspodjele novca, o ulozi koje dobivaju proizvođačke organizacije i zadacima koje će proizvođači imati za očuvanje okoliša. Uz to, čut ćete i kako o budućnost hrvatske poljoprivrede razmišlja mladi Luka Rossi iz Vižinade.

U prvoj ovogodišnjoj emisiji Mali radio vjeronauk od 10:30 s magistrom liturgije vlč. Tomislavom Hačkom razgovaramo o pomoćniku za hod kroz godinu – kalendaru. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Misno slavlje ove druge nedjelje po Božiću prenosimo iz župe sv. Ane u Križevcima. Misu će od 11 sati predvoditi župni vikar Dominik Jaić. Deset minuta prije mise u reportaži ćemo upoznati župnika Stjepana Sovičeka, ali i župnu zajednicu s kojom slavimo današnju euharistijsku svečanost.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 17:30 slušat ćemo božićne pjesme u izvedbi Mješovitoga pjevačkog zbora KUD-a INA pod ravnanjem Bojana Pogrmilovića.Koga će hrvatski građani izabrati za predsjednika Hrvatske za sljedećih pet godina? Rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora dočekajte uz Prvi program Hrvatskog radija. U Dnevniku u 19 sati čut ćete rezultate prvih izlaznih anketa. Od 19:30 naši reporteri se javljaju iz izbornih stožera predsjedničkih kandidata. U studiju  komentiramo i analiziramo s  političkom komunikologinjom Nikolinom Borčić i politologom Nenadom Zakošekom s Fakulteta političkih znanosti. Kroz izbornu večer vode urednici Jasmina Popović i Ivica Ružičić.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U prigodi 100. obljetnice rođenja legendarnoga talijanskog pijanista Artura Benedettija Michelangelija, u prvi dio Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo njegove čuvene snimke Petnaestog koncerta za klavir i orkestar u B-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta te Četvrte sonatu u Es-duru i Petog koncerta za klavir i orkestar u Es-duru Ludwiga van Beethovena. U drugom dijelu emisije oprostit ćemo se od glasovitoga njemačkog tenora i uglednog dirigenta Petera Schreiera, koji je 25. prosinca 2019. umro u Dresdenu u dobi od 84 godine.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

Jesu li ljudi koji žive na proračunu svi redom uhljebi i može li svatko biti poduzetnik, u emisiji Nedjeljom u 2 razgovaramo s poduzetnicom Kristinom Ercegović. Kako je biti poduzetnik u Hrvatskoj i čega se sve moraju odreći da bi bili uspješni u svojem poslu, neka su od pitanja u emisiji.Sedmi put biramo predsjednika Republike Hrvatske. Na dan odluke u izbornoj večeri drugog kruga u vrhunskoj produkciji HRT na televizijskom Prvom programu od 18:20 donosi posebnu emisiju uživo uz stručne analize s gostima, javljanja iz stožera, prve izlazne ankete i prve službene rezultate. Voditelji su Zrinka Grancarić i Mislav Togonal

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.