Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, u 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. U imenu današnjeg blagdana NA TRI KRALJA isto slovo je - čas veliko, čas malo.U emisiji Izvan okvira od 10:08 donosimo priču o životu djevojaka u Učeničkom domu Dora Pejačević u Zagrebu. U emisiji Umijeće odrastanja od 11:12 govorimo o novim tendencijama u školi, o školi za život. U Glazbenoj kutijici od 11:40 razgovaramo s učenicima Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta o životu uz glazbu.

U emisiji Po vašem izboru od 12:20, predstavljamo antologijski prvijenac Naši dani - album iz 1968. Drage Mlinarca i njegove Grupe 220 koji je kvalitetom pjesama postavio temelje domaće autorske rock glazbe i pokazao da se onodobna zagrebačka i hrvatska scena počela stvarati kao vjeran odraz zbivanja na svjetskoj glazbenoj pozornici.


Foto: Dario Njavro za HRT

O predmetima Vjeronauk i Etika u gimnaziji Tituša Brezovačkog razgovaramo u emisiji U pomaku od 13:30.

U današnjem Kretanju točke od 16:30 povest ćemo vas na izložbu Udruženja Zemlja u zagrebačkim Klovićevim dvorima na kojoj se vidi sva širina "zemljaške" umjetnosti. Nakon toga idemo do Zadra na izložbu Davora Sanvincentija Rubna titranja, postavljenu u Kneževoj palači. Autor je to koji se bavi konceptom iluzije.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svakodnevno djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Kako je Aron išao u Betlehem.

U Pomorskoj večeri koja se od 20:15 realizira iz HRT studija u Puli o planovima istarskog brodara Alpha Adriatic govori direktor Igor Budisavljević. Dobroj godini nadaju se i u pulskom brodogradilištu Tehnomontu, a gost emisije je i glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan koji će nastaviti borbu za bolji status naših pomoraca u domaćoj i međunarodnoj plovidbi.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati možete pratiti dnevni radijski show Drugi dio dana koji donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnoga života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom tema je koliko su nam djeca i njihova prava važna. O pitanjima vezanim za dječja prava razgovaramo sa stručnjacima: dr. sc. Dubravkom Hrabar, profesoricom Pravnog fakulteta u Zagrebu i voditeljicom poslijediplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu Prava djece, mr. sc. Sandrom Puljiz, ravnateljicom Centra za djecu, mlade i obitelj iz Velike Gorice i Krešimirom Makvićem, djelatnikom SOS Dječjeg sela Hrvatska i zagovarateljem dječjih prava.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.