Kiri - kriminalistička drama

17. siječnja na HRT - HTV 2 u 22:40

Kiri je crna djevojčica koju želi posvojiti bjelačka obitelji iz srednje klase. Ona nestane kad sama krene u posjet svojoj biološkoj obitelji.

Radnja filma račva se na tri dijela. Jedan prati Kirinu socijalnu radnicu jer svi vjeruju da je ona umiješana u Kirin nestanak te je krive zbog toga. Usto, sumnjaju u njezinu sposobnost rasuđivanja. Drugi se bavi Kirinom biološkom obitelji. Pod povećalom javnosti nađu se svi njezini "grijesi" iz davne prošlosti kao i sadašnji disfunkcionalni obiteljski odnosi. I, na koncu, treći dio prati Kirinu posvojiteljsku obitelj, posebice Alice, Kirinu odlučnu bijelu pomajku, kad se iznenada nađe u središtu pozornosti javnosti. Svi si oni postavljaju dva ista pitanja: što se dogodilo Kiri i tko je kriv za to?

U 1. epizodi Miriam je predana socijalna radnica. Ona uspijeva Kiri, crnoj djevojčici, dogovoriti susret nasamo s njezinim biološkim djedom Tobijem i njegovom drugom suprugom, prije nego što je službeno posvoji bjelačka obitelj. No na putu do njih Kiri nestane. Kako se potraga za djevojčicom zahuktava, tako Miriam svi počnu otvoreno optuživati - policija, tisak pa čak i njezini kolege - da je svojim činom dovela Kiri u opasnost.

U 2. epizodi Tobi traga za svojim sinom Nateom, prvoosumnjičenim u slučaju, i pritom se suočava s nekim neugodnim istinama o svom odnosu s njime. Lov na vještice uperen protiv Miriam sve više uzima maha. Svi je pritišću da prizna da je kriva za ono što se dogodilo Kiri. U međuvremenu se i Kirina posvojiteljska obitelj, Alice, Jim i Si, nađu na meti medija.

U seriji glume Sarah Lancashire, Lia Williams, Lucian Msamati, Wunmi Mosaku, Steven Mackintosh, Sue Johnston. Scenarist je Jack Thorne, a redatelj Euros Lyn.