Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, u 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govorenje i pisanje hrvatskoga jezika. Može li svaka internetska stranica, makar i naslovna, biti portal? Koja su obilježja fizičkih, a koja virtualnih portala?

U emisiji Pogledi od 10:08 govorimo o tome kakav je bio položaj žena u Radžu, to jest u britanskome carstvu u Indiji.U emisiji Put pod noge, koju emitiramo od 11:12, donosimo autorske reportaže o povijesnim mjestima, znamenitim ljudima i zanimljivim događajima diljem Hrvatske zabilježene mikrofonom novinara i suradnika radijskoga dijela PO Obrazovanje i znanost.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 11:40 upoznat ćemo plemenitu i pametnu životinju koja je čovjeku od davnina vjerni pratitelj i suradnik. Saznat ćemo koje drvo može doživjeti 2000 godina i gdje rastu takva stabla te podsjetiti koliko je životinjama zimi teško pronaći hranu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Promjenama na zemljinoj površini mijenjaju se i tla sama. O tome što je to tlo i što ga sve ugrožava u emisiji Divni novi svijet od 13:30 razgovaramo s Ivicom Kisićem s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Andree Zlatar Vrijeme i ljubav. U kratkome poetskom eseju autorica proučava mjerenje vremena kao neprijatelja ljubavi i zauzima se da ono sada, sadašnje vrijeme, postane saveznik ljubavi.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Budalasti mladoženja.

U emisiji Šesto čulo od 20:15 poslušajte: Centar za rehabilitaciju Silver nazvao je godišnju nagradu za socijalizatore po Tatjani Krajač, prerano preminuloj novinarki. Nagrada je u prosincu prvi put dodijeljena, a prvu specijalnu nagradu dobila je volonterska obitelj kroz čiji je dom prošlo gotovo 50 budućih pasa pomagača.

Uz siječanj, najdepresivniji mjesec u godini, te uoči najdepresivnijeg dana u godini u prvom dijelu emisije Isti i različiti od 21:05 razgovaramo o Yogi smijeha i njezinom utjecaju na tijelo i um. Jedna od novogodišnjih odluka mogu biti i vježbe disanja i smijeha. Na području Pakraca i Lipika jedini poludnevni boravak s različitim programima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama nudi udruga Latica - o tome u drugom dijelu emisije.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji o udrugama Zašto smo zajedno od 18:35 predstavljamo udruge i pratimo njihove aktivnosti. Predstavljamo civilno društvo, osvješćujemo građanska prava i potičemo na toleranciju. Zašto smo zajedno? Zato da naučimo, shvatimo, toleriramo i pomognemo.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Stvarnost prostora od 16:03 u nastavku serijala autora Tomislava Pavelića o radu Urban Design Laba, tj. Laboratorija urbanog projektiranja, koji je osnovan pri Institutu za urbano projektiranje i arhitekturu krajolika bečkog Tehničkog sveučilišta, slušamo o konkretnim primjerima njihove prakse.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.