Svečani koncert u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

9. siječnja na HRT - HTV 2 i HR 1 u 19 sati

S prvim minutama siječnja Hrvatska je preuzela šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije, šest i pol godina nakon što je postala članica EU-a.

Početak predsjedanja bit će službeno obilježen 9. siječnja 2020. dolaskom članova Europske komisije u Zagreb i koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 19 sati.

Predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije povijesni je trenutak za našu zemlju, a Hrvatsko narodno kazalište kao središnja nacionalna kazališna institucija u Hrvatskoj tim će povodom upriličiti svečani koncert, koji će u domove gledatelja prenijeti Hrvatska radiotelevizija na HTV 2 i HR 1.

Koncertom će ravnati proslavljeni dirigent Ivan Repušić, a nastupit će orkestar i zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Arije iz najpoznatijih svjetskih i domaćih djela izvest će solisti Valentina Fijačko Kobić, Ivana Lazar, Dubravka Šeparović Mušović, Tomislav Mužek, Ljubomir Puškarić i Luciano Batinić.

Televizijski prijenos realizira Programski i Produkcijski Odjel Glazbenih sadržaja HTV-a. Redatelj prijenosa je Zoran Nikolić, urednica prijenosa Snježana Nožinić, producent Petar Krešimir Peras, a urednica projekta Elizabeth Homsi.