Druga strana

8. siječnja na HRT - HTV 4 u 21:10 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                                   * * * 

Ova emisija je zajednički doprinos Hrvatske gospodarske komore i HRT-a financijskom opismenjavanju Hrvata i u njoj ukazujemo na važnost razumijevanja statistika i ekonomske paradokse koji vas mogu zavesti na krivi trag i pogrešni zaključak.

Teče li hrvatskim gospodarstvom med i mlijeko ili priopćenja i objave treba pažljivo čitati do kraja? Pitanje je, naravno, retoričko. Sve treba čitati do kraja i ono što je još važnije, pročitano razumijeti. Zato je naš sugovornik Zvonimir Savić, direktor Sektora za ekonomske analize HGK.

Tijekom političkih kampanja o ekonomiji se govorilo na razini političkog trača i selektivne upotrebe samo onih ekonomskih pokazatelja koji kandidatima idu u prilog. Nadamo se da će u ovom intermezzu između predsjedničkih, stranačkih i parlamentarnih izbora biti vremena i za ovo stvarno, realno gospodarstvo od kojeg svi Hrvati žive. I koje je ključni faktor hoće li vaša djeca imati prebivalište u Hrvatskoj ili negdje drugdje.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pogledajte koje sve emisije javnoga sadržaja možete pratiti svakodnevno u 21:10 na HRT4.