Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Može li Hrvatska ograničiti kupovinu zemlje strancima? Hoće li nam u idućem programskom razdoblju zajedničke poljoprivredne politike biti umanjen poljoprivredni proračun kao i drugim državama članicama Unije? Pitanja su to na koja u eskluzivnom intervjuu za Emisiju za selo i poljoprivredu od 8:05 odgovara europski povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski. Zašto su Hrvatske šume zabranile ispašu stoke na kraškim pašnjacima i time dodatno ugrozile posrnulo domaće stočarstvo? Osijek je u petak i subotu bio domaćin 6. WINeOS-a, međunrodnog festivala vina, delicija i ugodnog življenja. Što o ekološkoj poljoprivredi kaže njezina začetnica u Hrvatskoj Zlata Nanić?


Foto: Dario Njavro za HRT

Euharistijsko slavlje na blagdan Krštenja Gospodinova prenosimo iz župe svetog Ladislava kralja u Punitovcima. Misno slavlje u ovoj župi Đakovačko-osječke nadbiskupije predvodit će župnik vlč. dr. Đurica Pardon. Misu pratite od 11 sati, a deset minuta prije upoznat ćemo se s poviješću župe i njezinim sadašnjim aktivnostima.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 odlazimo na američku stranu, na kojoj smo bili i prošloga tjedna, te nastavljamo slušati i prisjećati se pjesama koje su 1975. osvojile vrh top ljestvice singlova s druge strane Atlantika.

U Glazbi s potpisom od 14:05 slušamo različite jazz izvođače i autore, te njihove snimke nastale u sedamdesetim godinama prošloga stoljeća.U terminu Radio igre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Anđelke Martić Ajana. Ova neobična pripovijest u kojoj vilinski svijet nije prikazan na uobičajen način otkriva nam pomalo zaboravljenu književnicu Anđelku Martić na čijim su pričama ranijih godina odrastali naraštaji.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svakodnevno djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Čudnovata kuća-ču.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-te, 60-te i 70-te godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati Klasična večer zagrebačkih šišmiša u cijelosti je posvećena djelima Richarda Straussa. U prvom dijelu emisije donosimo snimku koncerta Berlinske filharmonije i maestra Claudija Abbada, koji su 31. prosinca 1992. u Berlinu izveli Simfonijsku poemu Don Juan, Simfonijsku poemu Vragolije Tilla Eulenspiegelsa, Burlesku za klavir i orkestar u d-molu te finale iz 3. čina opere Kavalir s ružom. Nakon toga donosimo izvanrednu izvedbu Arijadne na Naksosu, Straussove majstorske operne jednočinke s prologom.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Gost emisije Nedjeljom u 2 je bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak Boro Nogalo. Je li smijenjen zbog propusta u radu, ili su mu presudili politički razlozi i nečija želja da se ne dovrši projekt izgradnje novog bolničkog centra, koju je Nogalo počeo, neke su od tema emisije.


Aleksandar Stanković, urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Petnaest godina nakon hita Bijeg iz New Yorka (1981.) daroviti redatelj John Carpenter odlučio je snimiti netipičan prepravak u kojem je jedan megalopolis zamijenio drugim dok je sve ostalo ostavio nepromijenjenim. Kurt Russell, Carpenterov omiljeni glumac, ponovno je u glavnoj ulozi, a ZF ostvarenje Bijeg iz L.A. na rasporedu je u 20:05.

U videonajavi pogledajte što izdvajamo s Trećeg programa Hrvatske televizije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.