Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Najaktualnije teme i događaje koji su obilježili tjedan ove subote u Inventuri od 9:05 pod povećalo stavljaju Ivana Šubarić i Ivica Ružičić. Poslušajte - Hrvatska je izabrala - idućih pet godina na Pantovčaku će vladati Zoran Milanović. Dok su SDP-ovci slavili, u HDZ-u su obračuni počeli još u izbornoj noći. Tvrda ili opuštena kohabitacija - pitanje je sad! Hoće li izabrani predsjednik i premijer pronaći zajednički jezik? Hoće li gubitak izbora izazvati potrese i prevrat u HDZ-u?Trećeg svjetskog rata neće biti, kažu vojni analitičari. No je li Trump, ubojstvom iranskoga generala Sulejmanija, otvorio Pandorinu kutiju na Bliskom istoku? Treba li se EU prikloniti SAD-u, kako poziva mađarski premijer Orban? Koliko je u takvim situacijama važno jedinstveno pozicioniranje premijera i predsjednika? U kojim situacijama se može očekivati tvrda kohabitacija između novog predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića? Može li imenovanje čelnog čovjeka obavještajnih službi biti točka prijepora? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05 od gosta Vlatka Cvrtile, stručnjaka za sigurnost i geopolitiku i bivšega savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Mesića i premijerke Kosor.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT-ova studija u Rijeci, uz ostalo, govorimo o članovima ronilačkog centra Neptun iz Šila i udruge Knezovi Frankopani, koji su prošlog utorka nastavili tradiciju i u more spustili vjenčić u spomen na osmoricu pomoraca stradalih u potonuću grčkog broda Peltastis ispred obale Krka. U Opatiji više od 60 godina djeluje vrlo uspješna zdravstvena ustanova, Talasoterapija Opatija, koja je krajem prošle godine proslavila 10 godina djelovanja Klinike za prevenciju, liječenje i rehabilitaciju bolesti srca i krvnih žila. U povodu te obljetnice čut ćete razgovor s ravnateljem Klinike, Viktorom Peršićem.

Pjevač Darko Domijan proslavio se tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, ali se nakon dva desetljeća bogate glazbene karijere posvetio odvjetničkom poslu. U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 emitiramo prvi dio razgovora u kojem se prisjetio svojih početaka.U emisiji Na pragu uspjeha od 13:10 poslušajte drugi dio koncerta učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola, održanog u sklopu 21. Memorijala Darko Lukić u Osijeku prošle godine.

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 bit će riječi o Srpskom narodnom vijeću koje je organiziralo tradicionalni božićni prijam na pravoslavni Badnjak. U zagrebačkoj katedrali pet zborova nacionalnih manjina osmoga je siječnja održalo božićni koncert. Idemo i u Beli Manastir, grad kojemu je zaštitnik sveti Martin. U ulici koja nosi ime zaštitnika, ispred Mađarske kuće, podignuto je spomen–obilježje Sveti Martin, biskup, koje je i simbol hrvatsko-mađarskog zajedništva u jedinome baranjskom gradu.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svakodnevno djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Prehlađeni zmaj.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati možete pratiti prijenos rukometne utakmice s Europskog prvenstva Hrvatska – Bjelorusija.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Na kraju tjedna od 11:15 uz novu slikovnicu Kako je spašen mali Mate gošća je nagrađivana književnica, novinarka i fotografkinja Branka Primorac. Kako je Maturalac iz 1993. opstao u lektiri sve ove godine promijenjenih tehnologija, kako promišlja izbor lektire i obrazovnu reformu, zašto su minorizirane rubrike iz kulture u medijima - doznat ćemo od današnje gošće.
U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.