Sjedni, odličan

12. siječnja na HRT - HTV 2 u 12:55

U emisiji Sjedni, odličan donosimo tri nove priče naših sjajnih učitelja i profesora.

Melita Androlić
, profesorica biologije i kemije iz male osnovne škole u Dubravi pokraj Vrbovca, ljubav prema znanosti prenijela je i na svoje učenike. Eksperimentiraju, promatraju i proučavaju na izvannastavnoj grupi Mali znanstvenici koju vodi već nekoliko godina, posjetili su i Europski parlament kako bi upozorili na klimatske promjene i prava planeta Zemlje. U slobodno vrijeme opušta se pjevajući u zboru u Čazmi.

Marijana Martić učiteljica je matematike u Osnovnoj školi Granešina. Za nju matematika je više od predmeta, štoviše, inspiracija joj je u slikanju. Mnogokuti, kružnice i crte na njezinim slikama izgledaju poput najljepše čipke, a izrada jedne slike može potrajati tjednima.

Jelka Hrnjić predaje tehničku kulturu u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu. Članica je Hrvatskog robotičkog saveza i svoje slobodno vrijeme provodi u pripremi učenika za natjecanja, na kojima svake godine, ostvaruju izvrsne rezultate.

Urednica emisije je Sunčica Findak, a redatelj emisije Alceo Marti.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja.