Romano Bolković - 1 na 1: Nj.E. Mustafa Babur Hizlan

13. siječnja na HRT - HTV 1 u 23:20 - talk show

Nj. E. Mustafa Babur Hizlan, veleposlanik Republike Turske u RH, karijerni je diplomat koji dolazi s dužnosti generalnog direktora u Odjelu za bilateralu (gdje je bio zadužen za Srednju Europu i Balkan) u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Turske u Ankari, gdje je u službi od 1984. 

Među ostalim bio je i generalni konzul u Njemačkoj te veleposlanik u Pakistanu. Rođen je 1961. u Istanbulu, a političke znanosti je diplomirao na Sveučilištu Boğaziçi.

S veleposlanikom Hizlanom razgovaramo o tursko-hrvatskim bilateralnim odnosima, stanju na jugoistoku Europe, o Balkanu i recentnim događajima u Crnoj Gori, o srednjoeuropskoj situaciji i inicijativama, stanju u Bosni i Hercegovini i turskom pogledu na hrvatsku politiku u BiH, o odnosima Turske i EU, tome što se očekuje u Turskoj od hrvatskog predsjedanja EU-om, o iregularnim migracijama, poziciji Turske u borbi protiv terora i terorizma u svijetu, o recentnim zbivanja u Siriji, o turskoj poziciji na Sredozemlju, ciparskom pitanju, turskoj politici spram Libije te odnosu Turske i predsjednika Erdogana prema Rusiji i Putinu te SAD-u i Trumpu.

Autor talk showa je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja