Druga strana

15. siječnja na HRT - HTV 4 u 21:10 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                                   * * * 

Što povezuje Alberta Einsteina, Jamie Olivera i Tomislava Sauchu?

U emisiji pogledajte kako iskoristiti vlastitu muku i potrebu pa od toga napraviti proizvod za globalno tržište. To je priča o tvrtki OmoLab iz Splita i njihovim proizvodima koji pomažu ljudima s disleksijom, a o tome će govoriti osnivač tvrtke Petar Reić.

Poduzetnički dio priče OmoLaba kreće krajem 2017. kada su osvojili natječaj zaklade Reach for Change. Potom 2018. osvajaju natječaj Pokreni nešto ACT grupe, a krajem iste godine pobjeđuju na Zagreb Connectu. Nakon toga ostvaruju "seed investiciju" putem platforme za grupno financiranje Funderbeam. Uz to, od hrvatske Agencije za malo gospodarstvo, investicije i inovacije dobivaju EU grant.

Prošle godine dobili su nagradu konferencije Digital Takeover za najbolji društveno koristan projekt, a nedavno i Zlatno Teslino jaje, nagradu časopisa VIDI i Instituta Ruđer Bošković za najbolju visokotehnološku inovaciju.

Paradoks priče je da uopće nisu namjeravali biti poduzetnici nego su rješavali vlastiti problem, a poduzetništvo im se dogodilo usput.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pogledajte koje sve emisije javnoga sadržaja možete pratiti svakodnevno u 21:10 na HRT4.