Odmetnici - akcijski film sniman i u Hrvatskoj

24. siječnja na HRT - HTV 1 u 20:05 (12)


Jaku autorsku ekipu ovog napetog akcijskog trilera predvodi čuveni francuski režiser i scenarist Luc Besson uz majstora akcijskih spektakala Richarda Wenka. Režije se prihvatio Steven Quale, koji je bio suradnik slavnom Jamesa Camerona na hitovima “Avatar”, “Titanik” i “Bezdan”.

Jeste li znali da dio ekipe filma činehrvatski filmski djelatnici i da se film snimao upravo u Hrvatskoj - u Karlovcu, Humu, Zagrebu i Ogulinu, te na jezerima Lokve i Čiče tijekom lipnja i srpnja 2015. godine? Za vrijeme snimanja ovog visokobudžetnog akcijskog trilera u nas bilo je angažirano 190 filmskih djelatnika, te više od 1100 statista.

Glumačku ekipu u američko-francusko-njemačko-belgijskom akcijskom filmu Renegades iz 2017. predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons, uz Sullivana Stapletona i Charliea Bewleya. Nastupili su i domaći glumci: Denis Brižić, Marko Cindrić, Igor Hamer, Petra Vukelić, Matija Ferlin, Slavko Sobin, Andrej Dojkić te dječak Leon Hasančević Matijašić.

Kako bi pomogli lokalnim stanovnicima, oni se odmetnu te osmisle plan kako se domoći blaga i vratiti ga njegovim pravim vlasnicima. No, neprijatelj otkriva njihov položaj te imaju samo deset sati da svoj naum provedu u djelo.