Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Subjekt je važan i kad ga nema, ali ne gurajmo ga tamo gdje i nije potreban.Od 9:30 možete pratiti prijenos Aktualnog prijepodneva iz Hrvatskoga sabora.

Zaraza dosad nepoznatim virusom iz porodice koronavirusa u Kini mogla bi se proširiti i drugdje, potreban je oprez zdravstvenih i drugih autoriteta, ali zasad nema razloga za veću zabrinutost, kažu prof. dr. Alemka Markotić i prof. dr. Manuel Battegay. Kućni ljubimci nisu zamjena za dobre međuljudske odnose. To je zaključak jednog od radova iz društvenih znanosti, koje iz prošle godine za emisiju izdvaja urednica časopisa Društvena istraživanja dr. Andreja Brajša-Žganec. Emisiju o znanosti Drag mi je Platon pratite od 16:05.U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti Viveri iz Dola. Viveri su mitska bića za koja se vjeruje da su živjela u selu Dolu na Braču prije dolaska ljudi. O njima nam govore sestra i brat, Ivana i Ermano Gospodnetić, prisjećajući se svoga djetinjstva u tom selu, koje je sačuvano u izvornom obliku. Oni su nasljednici vrijedne kuće iz 16. stoljeća i dvanaesti su naraštaj bračke obitelji Gospodnetić.

U emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:25 govorit ćemo o festivalu Zagreb etno stage koji se od 16. do 18. prosinca prošle godine održavao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Slušat ćemo tradicijske napjeve u izvedbi grupe Kries koja je nastupila na tom festivalu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu indijska priča Kako je šakal prevario tigra. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji o udrugama Zašto smo zajedno od 18:35 predstavljamo udruge i pratimo njihove aktivnosti. Predstavljamo civilno društvo, osvješćujemo građanska prava i potičemo na toleranciju. Zašto smo zajedno? Zato da naučimo, shvatimo, toleriramo i pomognemo.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u tijeku je retrospektivna izložba multimedijalnog umjetnika Zlatka Kopljara pod nazivom Konstrukcije. Zlatko Kopljar jedan je od najzanimljivijih hrvatskih suvremenih autora s vrijednim međunarodnim referencijama, a u emisiji U vizualnom kodu od 8:45 s njim razgovaramo o njegovoj najnovijoj izložbi te pogledima na umjetničko stvaralaštvo općenito.U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.