Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)¸

Od ponedjeljka do petka, triput na dan od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Subjektnu trilogiju završavamo primjerima u kojima se subjekt poskliznuo. I iskočio je iz tračnica.Velika izmjena i dopuna Zakona o parničnom postupku stupila je na snagu 1. rujna 2019. Riječ je o opsežnom zakonskom zahvatu koji obuhvaća više od stotinu promijenjenih ili dopunjenih odredbi. Jesu li sudovi spremni za te promjene? Hoće li njima biti zadovoljne stranke u postupku? Što stručnjaci smatraju, što je u njima loše, a što dobro? Saznajemo u emisiji Slovo zakona od 11:12.

Izbor pjesama s petog studijskog albuma Heart of Memphis, američkog sastava Michele D'Amour And The Love Dealers, za emisiju Po vašem izboru od 12:20 autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Što o šest desetljeća dugom opusu arhitekta, urbanista i akademskog slikara Vinka Uhlika doznajemo iz njegove automonografije Graditi i slikati grad te kako komentira aktualne urbanističke probleme u gradu Zagrebu? Zašto se prošlogodišnja konferencija Arhitektura i naslijeđe pozabavila zajedničkim stanovanjem u Novom Zagrebu i zašto je Zagrebački velesajam bio ishodišna točka njegova razvoja? Saznajemo u emisiji Iskustvo prostora od 16:05.


Foto: Dario Njavro za HRT

U hrvatska kina, nakon gostovanja na međunarodnim festivalima, dolazi novi film Ognjena Sviličića Glas u kojem ispituje odnos pojedinca, u ovom slučaju usamljenog tinejdžera i nametnutih vjerskih dogmi. U emisiji Licem u lice od 16:30 donosimo razgovor s Ognjenom Sviličićem, a osvrnut ćemo se i na Zlatnim globusom ovjenčanu ratnu dramu Sama Mendesa 1917. koja je zaslužila deset oskarovskih nominacija te na zanimljivu horor-fantaziju Svjetionik Roberta Eggersa koji je svojim prvijencem Vještica utjerao strah u kosti ljubiteljima toga žanra.

Ekumenizam unatoč više od 100 godina zajedničkih susreta različitih kršćanskih crkava i zajednica još uvijek nije u mnogim vjerničkim sredinama prepoznat kao put nasljedovanja Isusa Krista koji moli za jedinstvo svojih učenika. Od 18. do 25. siječnja svake godine traje Svjetski molitveni tjedan. U središtu ovogodišnjega kojeg su pripremili kršćani s Malte je čovjekoljublje u svijetlu aktualnih događanja i migrantske krize. Kakva je ekumenska situacija u Hrvatskoj i kako ju poboljšati u Religijskom forumu od 18:05 govore dr. Jure Zečević, tajnik Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, dr. Dragan Radić, tajnik zagrebačko ljubljanske mitropolije te Željko Mraz, glavni tajnik Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj.Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu japanska narodna priča Dječak koji je volio crtati.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 12:35 gost Željke Ogreste u emisiji Homo sapiens hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac, te jedan od kapetana u HRT-ovoj emisiji Volim Hrvatsku - Bojan Navojec.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Predsjednički izbori: početak rekonfiguracije?, naziv je teme Tribine Trećeg programa na kojoj gostuju Jakov Žižić, Silvana Oruč Ivoš i Ivica Relković. Moderator tribine je Matija Štahan.U videonajaamai pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)


Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.