Pad - treća sezona uzbudljiva psihološkog trilera

28./29. siječnja na HRT - HTV 2 u 0:30

U trećoj sezoni britanske kriminalističke serije Pad (The Fall), najbolje ocijenjene serije na BBC 2 u posljednjih 10 godina, Gillian Anderson (Hannibal, Dosjei X) ponovno gledamo u ulozi više inspektorice Stelle Gibson, koja lovi serijskog ubojicu Paula Spectora (Jamie Dornan - 50 nijansi sive, Once Upon a Time) i taj lov je konačno završio. Ili možda nije?

Paul je vezan za nosila, krvari, ali iz nekog razloga inspektorica Gibson ne može se opustiti. Spector možda umire, ali ona je odlučna u nakani da nemilosrdni ubojica na sudu odgovara za svoje zločine. No, tada se sve stubokom mijenja.

U trećoj sezoni serija je i dalje jednako napeta, ta igra mačke i miša neviđeno eskalira. Scenarist, dobitnik Emmyja, Allan Cubitt daje nam novu vrstu psihološkog trilera, gdje do samoga kraja niste sigurni što se događa.

U 1. epizodi Paula Spectora odvoze u opću bolnicu Belfast, gdje se dr. Joe O'Donnell i sestra Kiera Sheridan i osoblje bore za njegov život. Katie doznaje za njegovo uhićenje i ranjavanje i smišlja kako da mu pomogne. Nadređeni dovode u pitanje Gibsoničino vođenje slučaja i ona se muči s namjerom da Spectora odvede na sud.

Glavne uloge u seriji imaju spomenuti Gillian Anderson i Jamie Dornan, a ostale Aisling Franciosi (Katie), Richard Coyle (dr. Joe O'Donnell), Aisling Bea (sestra Kiera Sheridan) i drugi. Autor je Allan Cubitt, aproducentski tim čine Gub Neal i Julian Stevens.