Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Najaktualnije teme i događaje koji su obilježili tjedan ove subote u Inventuri od 9:05 pod povećalo stavlja Ivana Šubarić. Crni tjedan – u središtu Splita trostruko ubojstvo usred dana, u požaru u obiteljskom domu u Andraševcu poginulo šestero starih i nemoćnih; na društvenim mrežama građani iskazuju nezadovoljstvo radom institucija, premijer Andrej Plenković poručuje da ne smije biti anarhije. Nakon jednomjesečne stanke, ponovno u saborskim klupama. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak objavom na twitteru da UDBA nije ubila dovoljno političkih emigranata izazvao burne reakcije.  HDZ u niskom startu za unutarstranačke izbore – sve glasniji kritičari aktualnog vodstva na čelu s Andrejem Plenkovićem; uz prijašnje kandidature za šefa stranke Davora Stiera i Mire Kovača, sudjelovanje u izbornoj utrci najavio i Ivan Penava.Što znači ostavka ruske Vlade?  Tko je novi ruski premijer Mišustin, koji dolazi iz Federalne porezne službe? Sprema li se ruski predsjednik Putin za mirovinu ili, kroz ustavne promjene, traži način za ostanak u vrhu ruske politike? Odgovore na ta pitanja poslušajte u Intervjuu tjedna od 10:05 od bivšeg veleposlanika Republike Hrvatske u Rusiji Bože Kovačevića.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT-ova studija u Puli uz ostalo govorimo o davanju atraktivnih pulskih plaža u dugogodišnju koncesiju čemu se protive Puljani okupljeni u inicijativi Volim Pulu. Vodimo vas i u Nacionalni park Brijuni, doznajemo u što se na Otočju ove godine planira ulagati i kada će Brijuni dobiti novi turistički brod, nakon čega će biti dostupniji posjetiteljima. Donosimo i priču iz pulskog Centra za oporavak morskih kornjača u kojem je u 15 godina rada izliječeno i u more vraćeno više od stotinu kornjača.

Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 donosimo: Živjeti talijanski – poruka je to koja je prije 13 godina okupila sedamdesetak Talijana iz Zagreba koji su tada odlučili i formalno se organizirati. I tako je osnovana Zajednica Talijana u Zagrebu, posebna u odnosu prema drugima jer okuplja Talijane iz Istre, Zapadne Slavonije, Kvarnera, Dalmacije i Italije koji su se iz različitih razloga doselili u Zagreb. Mješoviti pjevački zbor Židovske općine Zagreb, Lira, slavi 65. obljetnicu osnutka. Zbor je 1954. godine osnovala Židovska općina u Zagrebu. Jedan od najistaknutijih predstavnika češke zajednice u Hrvatskoj, Alen Matušek, umro je ovoga tjedna u 59-oj godini života. Bio je istraživač povijesti hrvatskočeških odnosa, posebno na području glazbe. Dovršio je i djelo svojeg oca, Josipa Matušeka i 2015. godine objavio Leksikon Češki tragovi u Hrvatskoj.
Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Mile Železnjak Mrvičak.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 20:30 možete pratiti prijenos rukometne utakmice s Europskog prvenstva Hrvatska – Njemačka.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 11:15 u emisiji Na kraju tjedna u povodu 90. rođendana i nedavno objavljene zbirke poezije Hrid u moru-Hvar, gost je emisije arheolog Marin Zaninović. O hrvatskoj povijesti od antike do samostalne državnosti te duhovnosti odnosa s helenskom i rimskom kulturom svjedoči dugogodišnji profesor arheologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.