Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Koje tvrtke i OPG-ovi predstavljaju Hrvatsku na Zelenom tjednu u Berlinu te za koje su hrvatske proizvode pokazali najveće zanimanje posjetitelji jednog od najvećih poljoprivrednih sajmova u Europi, na kojem je Hrvatska zemlja partner, doznat ćete u javljanju Martina Vukovića od 8:05 u Emisiji za selo i poljoprivredu. Još govorimo o investicijama Cromarisa kako bi postao europsko središte za preradu bijele ribe te zašto istarska kobasica neće moći nositi europsku oznaku izvornosti nego samo zemljopisnog podrijetla.


Foto: Dario Njavro za HRT

U povodu blagdana sv. Antuna Pustinjaka, koji Crkva slavi 17. siječnja, u emisiji Mali radio vjeronauk od 10:30 vlč. Anđelko Katanec otkriva bogatstva tradicije kršćanske duhovnosti koja nas i danas kao i nekad upućuju na nepresušni izvor Kristove žive vode. Od duhovnosti ranokršćanske zajednice i mučeništva, svetaca u pustinji, duhovnosti monaštva, ikona i svetaca, sakramenata, duhovnosti mistika, srednjovjekovnih laika, reformatora do duhovnosti evangelizatora, misionara.

Sredinom siječnja svake godine tradicionalno se održava svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana ili Svjetski ekumenski tjedan. Tom prigodom nedjeljno bogoslužje prenosimo iz Protestanske reformirane kršćanske crkve u Tordincima, najstarije sačuvane protestanske crkve na hrvatskom području, u kojoj će svečano bogoslužje predvoditi biskup Jasmin Milić s početkom u 11 sati, a od 10:50 o povijesti i sadašnjosti reformiranih kršćana u Tordincima više u razgovoru s biskupom Jasminom Milićem.

U Glazbi s potpisom od 14:05 ove nedjelje slušamo finsku kompilaciju suvremenih world jazz autora i glazbenika.U terminu Radio igre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Željke Horvat Vukelja Hrabrica. Naučiti voziti veliki bicikl s dva kotača jednako je teško iskustvo i za dijete i za roditelje. Nerijetko je upravo ta vještina predmet svađa i nerazumijevanja, a strpljenje i moć roditeljskog uvjeravanja su na kušnji.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 17:30 s Marinom Jurković, voditeljicom Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka govorimo o koncertu Zlatni zborovi na kojem će 26. siječnja s početkom u 19 sati nastupiti pobjednici 5. Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Senke Dodig Začarani brod.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 13 sati Glazbeni megahertz promovira domaću glazbenu scenu s glazbenim gostima i aktualnom pričom. Nasmijte se, zapjevajte i poslušajte razgovor s glazbenim gostima. Domaća scena na način koji osvaja šarmom, duhovitošću, prisnošću i talentom.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 18 sati u emisiji Cro jazz gošća pjevačica Lela Kaplowitz, govorit će o svojem novom albumu To One te o nastupu koji je održala u Carnegie Hallu, a najavit će i koncert što će ga 16. veljače održati u Maloj dvorani Lisinski.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.