Romano Bolković - 1 na 1: Paul Bradbury

27. siječnja na HRT - HTV 1 u 23:25 - talk show

Paul Bradbury, pokretač portala na engleskom jeziku posvećenog Hrvatskoj, jedan je od najboljih poznavatelja hrvatskog turizma te promotora hrvatskih prirodnih ljepota u inozemstvu. Rođen u Manchesteru, Bradbury je za razliku od brojnih Hrvata koji napuštaju zemlju, našao svoj dom u Hrvatskoj, na Hvaru.

Nekoć humanitarni radnik i trgovac vinima, Bradbury je danas vlasnik newsportala o našoj zemlji, ali i sličnih portala o Crnoj Gori i Sloveniji. Baveći se svim aspektima Hrvatske, Bradbury inzistira na pozitivnim primjerima, poduzetništvu i medicinskom turizmu. Autor je vodiča o Hvaru i Splitu, a autor je i dva romana, dok mu treći izlazi ove godine.

Iako je živio širom svijeta, kazat će da će Hrvatska uvijek biti najljepša zemlja u kojoj je živio. Pa ipak, jednako će tako biti kritičan prema svemu što drži pogrešnim.

S Paulom Bradburyjem razgovaramo o razlozima dolaska i ostanka u Hrvatskoj, hrvatskom načinu života, o tome zašto dobre priče nisu ispričane, jesu li Hrvati darkeri i mračnjaci, o komparaciji Hrvata i Engleza te volimo li uspješne.

Bit će riječi i o prednostima i manama hrvatske birokracije, o tome jesu li Hrvati koruptivniji od Britanaca, brendiranju Hrvatske, o tome da bi se trebala promicati kvaliteta, a ne kvantiteta, o medicinskom turizmu, gurmanskom turizmu te povezivanju turizma i nogometa.

Govorit ćemo i o tome možemo li privući digitalne nomade te kako motivirati Hrvate da se ne iseljavaju, kakva je razlika sjevera i juga Hrvatske, o "uhljebistanu" kao državi u državi, jesu li Hrvati poduzetni i na kraju kako je biti stranac u Hrvatskoj.

Autor talk showa je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja