Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Je li zabrana sintagme "da li", to jest njezino obavezno pretvaranje u "je li" - dobar jezični savjet.


Kako bi se radnici trebali osjećati na poslu? Zbog čega nije dobra komunikacija sa stajališta moći? Do čega ona dovodi? Što se podrazumijeva pod pojmom zdrave poslovne klime? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u današnjoj emisiji Slovo zakona od 11:12.

Za emisiju Po vašem izboru od 12:20 pjesme s albuma Bring 'Em In bluzera Buddyja Guya, autorski je odabrao Tomislav Goluban.

U emisiji Iskustvo prostora od 16:05 s akademikom Andrijom Mutnjakovićem razgovaramo o njegovoj novoj knjizi Imperator Diokletianus Dalmata: veliki rimski graditelj koju će autor večeras predstaviti u Oris Kući arhitekture i održati predavanje o graditelju čiji arhitektonski opus dosad nije bio objedinjen na jednome mjestu. Predstavit ćemo vam i opus austrijskog arhitekta Carla Seidla na opatijskoj rivijeri kojim se u monografiji pozabavio autor Berislav Valušek.

Iako je stilski nalik njegovim prethodnim filmovima, Glas Ognjena Sviličića vrlo precizno pogađa u samo središte izvora konformizma. Po čemu se satira Jojo Rabbit novozelandskog redatelja na radu u Hollywoodu Taike Waititija izdvaja iz ovogodišnje oskarovske konkurencije? Zašto je makedonski dokumentarac Medena zemlja opčinio međunarodnu javnost, pa tako i glasače Američke filmske akademije? To su glavne teme emisije o filmu Licem u lice, koja je na programu od 16:30.Ekumenizam sa svim svojim izazovima imperativ je sadašnjeg kršćanskog trenutka istaknuli su sudionici ovogodišnje molitvene osmine koju pratimo u Religijskom forumu od 18:05. U emisiji govorimo i o stanju vjerskih sloboda u Hrvatskoj i svijetu te najavljujemo skupštinu udruge za vjersku slobodu u Hrvatskoj.

U emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:45 govorit ćemo o 53. Međunarodnoj smotri folklora koja se od 17. do 21. srpnja prošle godine održavala u Zagrebu. U suvremenoj Hrvatskoj Smotra je dio svjetskog pokreta za očuvanje kulturne baštine koji prati programe UNESCO-a. Odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba, 2014. godine proglašena je festivalskom priredbom nacionalne važnosti.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča ODRPANKA.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 12:35 u emisiji Homo sapiens gost je šef dirigent Minhenskog radijskog orkestra, prvi stalni gostujući dirigent Njemačke opere u Berlinu, donedavni generalni glazbeni direktor Državne opere u Hannoveru, najuspješniji hrvatski dirigent nove generacije danas u svijetu - Ivan Repušić

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 19:30 možete slušati izravni prijenos koncerta Majstorskog ciklusa iz velike dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Na programu su LA VALSE Mauricea Ravela, 1. koncert za violinu i orkestar u D-duru Sergeja Prokofjeva i simfonijska pjesma Život junaka Richarda Straussa. Solist je violinist Roman Simović. Simfonijskim orkestrom HRT-a ravna Ivan Repušić.

U videonajaama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.