Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Što je u jednom redoslijedu točno, u drugom je pogrešno. U izgovoru je nešto treće. Sve zajedno: futur I. 


U emisiji Slušaj kako zemlja diše od 10:08 govorimo o očuvanju domaćih sorti povrtnog sjemena te o drevnoj biljci Australskom striboru.

U emisiji Minijature za radoznale od 11:05, u ciklusu Iz arhiva i muzeja, govorimo o tome kako je prikupljana nova građa za Zbirku fotografija Hrvatskog školskog muzeja u Zagrebu.

U današnjim Mudricama od 11:40 otkrivamo instrumente i pjevamo omiljene dječje pjesme.Koja je razlika između ateroma i lipoma? Na kojim se mjestima najčešće pojavljuju? Zašto aterome treba ukloniti? Kako ublažiti bolnu upalu do odlaska kirurgu? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u emisiji Znanjem do zdravlja od 13:30.

U emisiji Trag vjere od 18:05 poslušajte: Katolička crkva 26. siječnja prvi put slavi Nedjelju Božje riječi koju je ustanovio papa Franjo. Predsjednika Komisije biskupskih konferencija Europske unije i predsjednika Konferencije europskih Crkava primio je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Tema njihova susreta: hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predstavilo prigodnu poruku u povodu obilježavanja Dana života. U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu u Osijeku i Zagrebu održana konferencija o prevenciji trgovanja ljudima - o iskustvima iz prakse za Trag vjere govori glavna tajnica unije europskih konferencija viših redovničkih poglavara sestra Marjolein Bruinen.

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča VODENJAK. Metaforu od 20:15 počinjemo poezijom Borisa Runjića. Runjić je u književnom svijetu prije svega poznat kao dizajner knjiga, dio vlasničkog dvojca nakladnika Vuković i Runjić, no nedavno se javio i samostalnom knjigom pjesama naslovljenom 25 50. U nastavku emisije slušamo poeziju Anke Žagar. Riječ je o pjesmama iz ciklusa Pjesme koje čekaju da budu što su ih interpretirale Lela Margitić i Jelena Miholjević.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 17:30 možete pratiti prijenos polufinalne vaterpolo utakmice s Europskog prvenstva Hrvatska – Španjolska i od 18 sati polufinalnu rukometnu utakmicu s Europskog prvenstva Hrvatska - Norveška. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Emisiju Život glazbe od 16:30 posvetili smo Arturu Benedettiju Michelangeliju, jednom od najboljih pijanista prošlog stoljeća, u povodu 100. godišnjice njegova rođenja.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.