Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Aktualne teme i događaje koji su obilježili tjedan ove subote u Inventuri od 9:05 pod povećalo stavlja Ivana Šubarić. Ministar zdravstva Milan Kujundžić upisao dvostruko manju vrijednost kuće u kojoj živi, a kod kupnje nove kuće nije naveo prijateljsku pozajmicu od 40 tisuća eura; ostavku ne daje. Gužva u sudnicama, Hrvatska pada na ljestvici percepcije korupcije. Pripreme za unutarstranačke izbore – masovna potpora HDZ-ovih dužnosnika predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću. Banka, suci i pritisci – Raiffeisen banka oglasom tražila PR agenciju koja bi vršila pritisak na Ustavni sud u slučajevima kredita u švicarcima; pritisaka nije bilo, tvrdi predsjednik Ustavnog suda, a direktor Raiffeisena u Hrvatskoj dao ostavku. Teme su to kojima se bavimo u emisiji.O stvaranju SDP-ove koalicije, odnosu prema HSS-u, vladi u sjeni i Davoru Bernardiću kao kandidatu za premijera razgovarat ćemo u Intervjuu tjedna od 10:05 s današnjim gostom potpredsjednikom SDP-a Zlatkom Komadinom.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT-ova studija u Dubrovniku, govorimo o projektima otoka Lastova, Dubrovačkog primorja i grada Korčule gdje je održan edukativno humanitarni projekt za kupnju digitalnog 3D mamografa za korčulanski Dom zdravlja. Također bit će riječi o projektu Sretna dica sretna Smokvica. Najavljujemo i Festu svetoga Vlaha koja će se ove godine održati 1048. put.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 donosimo: Predstavnici državnog vrha u petak su na Židovskom groblju ispred Mojsijeve skulpture na Mirogoju položili zajednički vijenac uime Republike Hrvatske i zapalili svijeće. U emisiji donosimo svjedočanstvo Olega Mandića, poznatog kao posljednjeg dječaka iz Auschwitza. Imao je 11 godina kada je deportiran u logor za uništenje, danas živi u rodnoj Opatiji i u svom je domu podijelio neka sjećanja na logoraške dane.

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Jozefine Barić Vjerni prijatelj.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt kojemu je svrha promidžba turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Emisijom se želi potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)
Od 19:30 u sklopu Europske radijske unije možete slušati prijenos iz Teatra del Liceo u Barceloni. Na programu je opera u jednom činu Pietra Mascagnia: CAVALLERIA RUSTICANA i opera u dva čina s prologom Ruggera Leoncavalla: "I PAGLIACCI. Solistima, Simfonijskim orkestrom i zborom Teatra del Liceu ravna Henrik Nánási.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.