Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Prijeti li hrvatskim poljoprivrednicima novi slučaj Gorup? Ovoga puta vezan za ugovaratelje proizvodnje silaže za bioplinske pogone. Proizvođači iz okolice Slatine očekuju isplatu, a ugovaratelji tvrde da oni njima duguju desetke milijuna kuna. Martin Vuković pokušava doznati tko je koga prevario, od 8:05 u Emisiji za selo i poljoprivredu. U drugom satu naši su gosti predsjednik i zamjenik predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović i Mato Brlošić. Čut ćete zašto u komori već godinu dana ne provode izbore i zašto se mladi poljoprivrednici ne mogu natjecati za državno poljoprivredno zemljište?

Misu treće nedjelje kroz godinu prenosimo iz zagrebačke župe svetoga Blaža. Ta se župa priprema za proslavu svojega zaštitnika koji povezuje Zagreb i Dubrovnik. O zanimljivostima iz života te župe, poput redovitih misa na engleskom jeziku, o sakralnoj baštini i životu vjernika koji žive u središtu grada, desetak minuta prije mise govori nam župnik mons. Zlatko Koren. Misu iz zagrebačke župne crkve svetoga Blaža možete pratiti od 11 sati, a predvodit će je župnik in solidum velečasni Anđelko Katanec.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radio igre za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo djelo Nene Lončar Usvojili smo baku i djeda. Radioigra, nastala prema istoimenom romanu Nene Lončar govori o djevojčici Latici koja je vrlo usamljena. Mama i tata puno i dugo rade, a ona vrijeme provodi s prijateljicom Petrom te Petrinm djedom Slavekom i bakom Katicom. Latica želi usvojiti baku i djeda koji nemaju djece ni unučadi. Odrasli je, naravno, ne razumiju.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 17:30 slušat ćemo dio Folklornog koncerta Emila Cossetta u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora i orkestra "Emil Cossetto" i pod ravnanjem maestra Cossetta.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu finska bajka Cvijet koji vječito cvjeta.

Od 20:05 možete slušati izravni prijenos koncerta u čast Đele Jusića iz Dubrovnika.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 13 sati Glazbeni megahertz promovira domaću glazbenu scenu s glazbenim gostima i aktualnom pričom. Nasmijte se, zapjevajte i poslušajte razgovor s glazbenim gostima. Domaća scena na način koji osvaja šarmom, duhovitošću, prisnošću i talentom.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta Hrvatskoga baroknog ansambla iz Hrvatskoga glazbenog zavoda. Na programu su Koncerti Georga Philippa Telemanna, Sinfonia i orkestralna suita Johanna Sebastiana Bacha te Koncert za obou, gudače i basso continuo i Simfonija u C-duru Carla Philippa Emanuela Bacha. Umjetničko vodstvo - Andreas Helm koji je i solist na oboi.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

Posebna emisija Nedjeljom u 2 u povodu 20 sezona emisije. Autor Aleksandar Stanković prisjetit će se gostiju koji su obilježili Nedjeljom u 2 te otkriti tko se ljutio nakon emisije i više se nikada nije javio. Kako je izgledao incident u Mokroj Gori kod Emira Kusturice? Dvanaest godina nakon emitiranja autor emisije otkrit će je li prekinuta emisija s grupom Let 3 bila inscenirana, ili se sve dogodilo spontano.Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Od 20:40 pogledajte američku komediju Niti vidim, niti čujem s Richardom Pryorom i Geneom Wilderom na čelu glumačkog ansambla.

U videonajavi pogledajte što izdvajamo s Trećeg programa Hrvatske televizije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.