Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Ako pod jednakim uvjetima radije kupujemo hrvatsko, zašto onda jednako tako ne želimo radije i govoriti hrvatski?U emisiji Izvan okvira doznat ćete o ciljevima trogodišnjeg europskog projekta Hand in hand u koji su bili uključeni učitelji, nastavnici i učenici iz 15 škola diljem Hrvatske. Također, pozvat ćemo vas i na veliki rođendanski koncert SO DO orkestra Mladi za mlade. Slušajte nas od 10:08.

Zagrebačku školu za primalje nedavno su posjetili učenici nekoliko europskih zemalja, a kako su se snašli u međusobnom učenju i druženju te koje su bile glavne teme razmjene - otkrivamo u emisiji U pomaku od 13:30.

U današnjem Kretanju točke od 16:30 doznajemo kako je temeljna muzejska nelagoda, a to je zabrana dodirivanja predmeta, inspirirala rad umjetnice Marine Bauer u Stalnom postavu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. A doznat ćemo i tko je dizajnirao novi vizualni identitet tog muzeja. Govorimo i o tome kako se u jednom od najposjećenijih lisabonskih muzeja - Nacionalnom muzeju kočija - predstavlja naš proslavljeni umjetnik Vasko Lipovac.Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak bit će gost Oporbenog zareza. Je li napis na Twitteru o Udbi zbog kojeg se Beljak posipa pepelom, uzrokovao potres u HSS-u, uvodi li se protiv kritičara verbalni delikt ili priliku pokušavaju iskoristiti oni koji HSS žele vratiti u krilo HDZ-a? Hoće li cijena spornog twitta biti manji broj mandata za HSS u sporazumu o suradnji sa SDP-om? To su neke od tema emisije koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskoga radija i 4. programu Hrvatske televizije. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Tamare Bakran Gospodin kip.

:

Među prioritetima hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije je i pomorstvo. Kako napreduje gradnja ribarske luke u Kalima i teretne u Zadru? Otok Premuda napokon dobio struju – kako je bilo malobrojnim mještanima živjeti dvadesetak dana bez električne energije? Koji su zaključci međunarodnoga skupa na Sardiniji o zaštiti posidonije? Zavirili smo u Mediteranski armerun – knjigu s fotografijama i pojmovima specifičnim za hrvatski Jadran. Emisiju Pomorska večer od 20:15 realiziramo iz HRT-ova studija u Zadru.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati možete pratiti dnevni radijski show Drugi dio dana, koji donosi ležernu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 10:30 u emisiji Razgovor s povodom gošća je Emina Višnić voditeljica projekta Rijeka europska prijestolnica kulture 2020. godine koji će se svečano otvoriti 1. veljače. Saznat ćemo koji će važni hrvatski i europski umjetnici gostovati u Rijeci, koje nas izložbe, predstave i književni festivali čekaju, koje će nove kulturne institucije ostati tom gradu nakon 2020-te, te kako će manifestacija osvijetliti kultne književne figure toga grada Janka Poliča Kamova i Nedjeljka Fabria.U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.