Duboki rezovi - hrvatski omnibus

29. listopada na HRT – HTV 2 u 21 sat (12)

Omnibus o nasilju u svim oblicima. Trešnje: Bezbrižno ljeto dječaka Jakova postupno narušavaju napeti obiteljski odnosi čiji će ga tragičan slijed navesti na pobunu.


Smrt bijela kost: Dječja igra prerasta u dramatičnu situaciju, kako za djecu tako i za odrasle. Predmeti koji tonu: Obiteljsko okupljanje krenut će u neočekivanu smjeru kada se kći pred ocem pojavi s masnicom na licu i neuvjerljivim opravdanjem.

Na festivalu u Puli 2018. film je osvojio Zlatnu arena za kameru (Radislav Jovanov Gonzo, Luka Matić i Dubravka Kurobasa); na Filmskom festivalu u Valletti 2019. Dubravka Turić, Filip Mojzeš, Filip Peruzović dobili su nagradu u kategoriji Najbolji novi talent.

U filmu iz 2018. glume Lana Barić, Roko Glavina, Milivoj Beader, Nikša Butijer, Franko Jakovčević, Areta Ćurković, Glorija Pinturić, Lily Antić, Jadranka Đokić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Vinko Kraljević, Marina Redžepović, Mirela Brekalo, Bernard Perić.

Redatelji su Dubravka Turić, Filip Mojzeš i Filip Peruzović, scenaristi Jelena Paljan, Ksenija Kušec i Ivan Turković-Krnjak, a snimatelji Radislav Jovanov Gonzo, Luka Matić i Dubravka Kurobasa.

Montažeri su Dubravka Turić, Andrija Gvozdić Michl i Iva Ivan, a producentica Dijana Mlađenović.

Produkcija: Kinematograf
Potpora: Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Grad Zagreb, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske