Maigret - krimi priče legendarnog francuskog detektiva

7. veljače na HRT – HTV 2 u 21 sat (12)

Međunarodna filmska zvijezda Rowan Atkinson vraća se kao legendarni francuski detektiv Jules Maigret. Nakon što je kritika nahvalila epizodu "Maigret postavlja zamku", vraćamo se na ratom oštećene ulice Pariza 50-ih godina prošlog stoljeća, gdje nas 7. veljače čeka napeta kriminalistička pričeasnimljene prema bestseleru majstora detektivskog romana Georgesa Simenona.

U epizodi "Maigret in Montmartre" Arlette, striptizeta u jednom od otrcanih noćnih klubova u toj četvrti, prijavljuje razgovor o ubojstvu koji je slučajno čula. Ali njezino izvješće shvatit će se ozbiljno tek kad i samu Arlette pronađu zadavljenu. Tko je bila Arlette, zašto je ubijena i tko je sljedeći?
Ovi filmovi odlikuju se sjajnom režijom i izvrsnom glumačkom postavom, a na ekrane nam donose još dva bestselera Georgesa Simenona.

U seriji glume Rowan Atkinson (Maigret), Shaun Dingwall (Janvier), Lucy Cohu (gđa Maigret), Kevin McNally (inspektor Grandjean), Tom Wlaschiha (Carl Anderson), Mia Jexen (Else Anderson). Scenaristi su Stewart Harcourt i Guy Andrews, a redatelji Thaddeus O'SullivanSarah Harding.

Produkcija: Maigret Productions / Fragile Films za ITV