Vrtlarica: Zimnica

U priči o zimnici, koju prikazujemo 1. veljače na HTV 2 u 11:05, Kornelija pokazuje kako riješiti problem voća koje nitko ne bere, te kako  viškove iz vlastitog vrta sačuvati za zimu.

Za one koji podjednako vole vrtlarstvo i kuhanje pri zimnice mnogo je više od tradicije.To je strast ali i prilika da one koji nemaju vrt razveselimo domaćim specijalitetima.

Podsjetimo, ova sezona Vrtlarice u 12 nastavaka donosi predivne kadrove biljaka i vrtova, kao i mnoštvo zanimljivih priča iz svijeta organskog vrtlarstva. Gledatelji Hrvatske radiotelevizije i ovaj će put dobiti uvid u nova saznanja iz područja uzgoja biljaka, s posebnim naglaskom na klimatske promjene i zaštitu okoliša.

Iako su teme ozbiljne, kroz njih će vas s lakoćom, kao i do sada, voditi Kornelija Benyovsky Šoštarić, donoseći nova rješenja za probleme s kojima se danas suočavaju suvremeni vrtlari.

Vrtlaricu možete pratiti subotom u jutarnjem terminu u 11:05 na Drugom programu. Redatelj, snimatelj i montažer je Nino Šoštarić, a urednica Ira Karlović.


Produkcija: Tustika d.o.o. za HRT, 2019.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.