Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika Kako se riješiti muke od neugodnog osjećaja na koži? Je li dovoljno da nas netko posvrbi.O izazovima hrvatskoga predsjedanja i europskih politika uživo iz Kuće Europe na 1. Programu Hrvatskoga radija i na HTV 4 od 10 sati s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem razgovora komentatorica HRT-a Jasmina Popović. Nakon intervjua s premijerom slijedi panel-rasprava u kojoj sudjeluju ministar vanjskih i europskih polova Gordan Grlić Radman, saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović i Sandro Knezović s Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Eurotribinu vodi Jasmina Popović!

Današnja emisija Put pod noge od 11:12 vodi nas u gradsku knjižnicu Marka Marulića u Splitu.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 11:40 saznat ćete kada je krumpir stigao u Europu, zašto su ga ljudi izbjegavali i tko ga je učinio popularnim. Također ćete saznati zašto su nam važne močvare.

I dalje se dokazuju novi aspekti važnosti nekodirajućih regija našega genoma, a još nedavno tako smo ih olako prozvali - smećem. O tome čemu zapravo služi 'smeće' DNK, poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 13:30.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Drag mi je Platon od 16:05 poslušajte što u ovom trenutku znamo o novom koronavirusu, nakon usporedbi s drugim virusima iz iste porodice. Vodimo vas na izložbu Najbolji fotograf prirode, najbolju i najprestižniju izložbu fotografija prirode s kojom Londonski Muzej povijesti prirodoslovlja gostuje u Baselu.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Irene Matijašević Budućnost poznaje samo krilate, treći dio Suptilan poetski triptih različitih ženskih glasova (koji su, možda ipak, samo jedan glas) o ljubavi, tjeskobi, svakodnevici, pisanju.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Kuća od zrcala.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Radijska kuhinja od 10 sati tematizira društveni život i aktualne događaje iz različitih sfera života. Donosi kulturne i političke aktualnosti te potiče na razmišljanja o svakodnevici koja nas okružuje.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U današnjoj emisiji Kratki susreti od 10:30 susreću se orkestralna scherza Igora Stravinskoga, Svetislava Stančića i Krešimira Baranovića. Sva trojica skladala su ih na početku karijere, istražujući potencijale uporabe folklornih elemenata u modernističkom kontekstu. No, dok su im počeci bili slični, profesionalni su im putevi poslije bili različiti. Samo je Baranović ostao odan folkloru. Stravinski se zaputio u neoklasicizam, a Stančić je napustio skladanje i posvetio se pijanizmu.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.