Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Aktualne teme i događaje koji su obilježili tjedan ove subote u Inventuri od 9:05 pod povećalo stavljaju Ivana Šubarić i Ivica Ružičić. Još jednom ministru presudila imovinska kartica – Milan Kujundžić dao mandat ministra zdravstva na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću, koji ga je smijenio, a za njegovog nasljednika postavio Vilija Beroša. Bitka za HDZ-ov tron se zahuktava. Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava u pohodu na vrh vladajuće stranke na kojemu se i dalje vidi aktualni šef Andrej Plenković. Svijet u strahu od koronavirusa – sve je više zaraženih, ne samo u Kini, nego i u još 20-ak država. "Sram me koliko nemam, meni treba pomoć!" Direktor APN-a Krešimir Žunić u Zadru kupio POS-ov stan po povlaštenoj cijeni; nakon ekspresne smjene i prijave DORH-u, postavlja se pitanje ima li u APN-u još takvih slučajeva? Miroslav Škoro osniva stranku i okuplja desnicu. Hoće li prvi kamen spoticanja biti naziv koalicije?

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT-ova studija u Splitu uz ostalo poslušajte: Na "Danima poslova u turizmu" sezonsku ponudu  predstavili  i otočni poslodavci. Počinju radovi na projektu vodoopskrbe istočnog dijela otoka Hvara. Djelatnici Klesarske škole iz Pučišća u potrazi za novim učenicima putuju po Hrvatskoj. 

U sobi s pogledom od 11:05 gostuje dramska umjetnica Jagoda Kralj Novak.

Održane su Svetosavske akademije u nekoliko mjesta gdje Srpsko kulturno društvo Prosvjeta ima svoje pododbore, a središnja akademija održana je u Zagrebu, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Noć muzeja postala je najpoznatija manifestacija hrvatskih muzeja, a mi smo posjetili onaj u Samoboru i otvorili vrata spomen sobe Ferdinandu Vizneru – Ferdi Livadiću. Emisiju za nacionalne manjine Multikultura ne propustite od 16:05.

Svečano otvorenje Europske prijestolnice kulture iz Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca pratimo uz uvodni prilog od 16:45 na Prvom programu Hrvatskoga radija i od 17 sati na Prvom programu Hrvatske televizije. Ovaj posebni koncert donosi nekoliko glazbenih i glazbeno-scenskih nastupa, od barokne do suvremene opere i baleta, te zanimljive poveznice Beethovenove teme Ode radosti i pjesme Najdraža Rijeka. U protokolarnome dijelu programa nizat će se pozdravni govori, a u publici će biti visoki uzvanici.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:30 na Prvom programu Hrvatskoga radija i Drugom programu Hrvatske televizije možete pratiti središnji dio otvorenja, koji će se pod redateljskom palicom spektakla otvorenja Dalibora Matanića događati u riječkoj luci pod nazivom Opera industriale. Luka različitosti je moto EPK 2020., a riječka je luka oduvijek bila simbol moderne i otvorene Rijeke koja prihvaća brodove svih zastava i boja. Opera industriale nastala je po predlošku Zorana Medveda i Josipa Maršića. Program zaokružuje najsnažniji zvuk koji još od pradavnih vremena tjera zimu – zvončari velikom bukom najavljuju novo doba u koje Rijeka ulazi 1. veljače 2020. kao Europska prijestolnica kulture.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati emisija Svakom loncu poklopac zamišljena je kao projekt kojemu je svrha promidžba turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Emisijom se želi potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 19 sati ističemo prijenos iz Metropolitan opere u New Yorku. Na programu je opera u tri čina Porgy i Bess Georgea Gershwina. Solistima, Zborom i Orkestrom Metropolitan opere ravna David Robertson.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.