Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Što je egzotično, a što su egzotizmi? Ako jedemo špagete i njoke, zašto plešemo flamenco?U emisiji A sada Vlada od 8:05 gost je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Urednica emisije je Eliana Čandrlić Glibota.

U emisiji Pogledi od 10:08 govorimo o pokretnoj knjižnici, to jest bibliobusu. O povijesti i suvremenosti bibliobusa razgovarali smo s Nikom Čabrić, voditeljicom zagrebačke službe.

U emisiji Put pod noge od 11:12 vodimo vas u Republiku Armeniju, državu na južnom Kavkazu.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 11:40 saznat ćete zašto uopće neke životinje spavaju zimski san i što prvo učine kada se probude.

Koevolucija nas i virusa, njihova moć mijenjanja i naša biološka vještina izbjegavanja zaraze jedna je od tema emisije o znanosti Drag mi je Platon od 16:05. O tome govori prof. dr. Stipan Jonjić sa Sveučilišta u Rijeci. O novom postavu Tehničkoga muzeja Nikole Tesle u Zagrebu o hrvatskim izumiteljima i programima u ovoj godini razgovaramo s ravnateljicom Markitom Franulić.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Virginie Woolf Zajedno i odvojeno. Kratka radiofonska igra zasnovana je na istoimenoj kratkoj priči Virginije Woolf. Gospođica Anning i gospodin Serle razgovarat će na jednom večernjem okupljanju o Canterburyju, a zapravo o mogućnosti neke intimnije veze i susreta. Zapleteni u mrežu vlastitih strahova i nemogućnosti.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:25 govorit ćemo o 15. Glazbenom festivalu Šokačke pisme koji će se održati 7. veljače u Županji. Slušat ćemo tamburašku glazbu s prošlogodišnjeg festivala.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Apetit crnog mikana.

Svjetski prvak na 100 metara leđno Dino Sinovčić i osvajačica brončane medalje u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu Mikela Ristoski proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom za 2019. po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora. U Šestom čulu od 20:15 držimo se s paraolimpijcima.U prvom dijelu emisije Isti i različiti od 21:05 predstavljamo Centar za mlade grada Zagreba, a u drugom dijelu najavljujemo 6. međunarodni tjedan braka koji traje od 7. do 14. veljače kojemu je cilj pružiti podršku bračnim parovima u izgradnji kvalitetnijih brakova i čvršćih obitelji.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu poslije-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacije iz prometa, svakodnevnoga života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 16:03 počinje serijal autora Tomislava Pavelića Stvarnost prostora o odnosima suvremene arhitekture i empatije. U ovoj emisiji možete čuti tekst Empatijska i otjelovljena imaginacija, intuitivni doživljaj i život u arhitekturi Juhanija Pallasmae.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.