Druga strana: Država kojoj poduzetnici ne vjeruju - mit ili stvarnost?

5. veljače na HRT - HTV 4 u 21:10 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                                   * * * 

Je li država kojoj poduzetnici ne vjeruju, medijski mit ili stvarnost?

Mantra svih političara je stvaranje bolje poduzetničke klime. A poduzetnici žele samo jedno - da za porez koji plaćaju državi dobiju primjerenu protuvrijednost. Kad sustav ne funkcionira, odlaze u drugu zemlju ili (ono što je još socijalno opasnije) uzimaju stvar u svoje ruke. Je li imidž države kojoj poduzetnici ne vjeruju, samo medijski mit ili stvarnost?

Upravljanje državom je vještina. Od bizantskog cara Konstantina Porfirogeneta i njegovog najvažnijeg djela O upravljanju carstvom pa do elitne francuske École nationale d'administration, Državne škole za javnu upravu svaka uspješna vlast trudi se uzgojiti profesionalne, pouzdane i obrazovane činovnike, čuvare reda, mira i poretka. Oni jamče privid stabilnosti sustava u kojem će poduzetnici raditi i redovito puniti državnu blagajnu.

Koliko se hrvatski ministri, župani i načelnici općina uklapaju u ovu sliku profesionalnih, obrazovanih i pouzdanih činovnika, koji stvaraju poduzetničku klimu, analizira sociolog, teolog i politolog, izvanredni profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, doktor Hrvoje Špehar.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pogledajte koje sve emisije javnoga sadržaja možete pratiti svakodnevno u 21:10 na HRT4.