Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

8. veljače na HRT - HTV 4 u 18:25

Alpski snjegovi i jadranski vjetrovi u ovotjednim slikama iz srednje Europe.

Iz sadržaja izdvajamo:

Slobodna luka Trst postoji već tristo godina. Nastojeći osigurati dostojan nastavak toga naslijeđa u trećem tisućljeću, uprava je priredila Dane otvorenih vrata, gdje širokoj publici predstavlja rezultate rada i planove za budućnost.

Točno je šest desetljeća od otvaranja prvog umjetnog klizališta Königsseeu. Svjedoci vremena i stare snimke podsjećaju na gradnju staze, na kojoj se i danas održavaju natjecanja. Pojurili su i restaurirani bobovi.

Žumberačko gorje, jedan od najpustijih krajeva Hrvatske, još priča moćne priče i priziva povratak raseljenih stanovnika. Prema grkokatoličkim običajima, tu se odjeci Božića čuvaju do Svjećnice, a katkad i sve do Uskrsa.

Slovenska jedriličarska prvakinja Veronika Macarol upravo se priprema za Ljetne olimpijske igre u Tokiju. Nakon napornih treninga rado se opušta slikajući, a i tu joj nadahnuće pruža energija mora.

Ima jedna štala u Tirolu u kojoj postoji izvrsna međuživotinjska suradnja. Recimo, majka prasica često dobije više od tucet mladih, koliko može podojiti. A tada uskače prijateljica koza.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić.

Reprizno izdanje prikazujemo u nedjelju 15:05 i 3:30.


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.