Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. S kabelima treba oprezno, da ih se ne zamijeni s kablovima. Prolije li se nešto iz kabla po kabelu, raste opasnost od kabela!Može li sud Europske unije spasiti vladavinu prava? Pruža li Europska unija učinkovitu zaštitu temeljnih ljudskih prava na razini cijele Unije? Je li ravnopravnost jezika u Uniji mit ili stvarnost? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u emisiji Slovo zakona od 11:12.

Američki soul-blues pjevač Frank Bey objavio je novi album All My Dues Are Paid kojega možete slušati Po vašem izboru od 12:20.

Foto: Dario Njavro za HRT

Kako je francuski filmaš malijskog podrijetla Ladj Ly u svom debitantskom ostvarenju Jadnici na suvremen način iščitao književni klasik Victora Hugoa što mu je donijelo i oskarovsku nominaciju za najbolji strani film? Na koji se način britanski filmaš Guy Ritchie u Gospodi vratio svojim autorskim korijenima? U emisiji o filmu Licem u lice od 16:30 upoznat ćemo vas i sa internetskom platformom Zagreb Film Festivala posvećenoj distribuciji hrvatskoga kratkometražnog filma.Konfrencija u Zagrebu u organizaciji mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj te suorganizaciji Hrvatske biskupske konferencije i Svjetske muslimanske lige okupila je značajan broj sudionika koji su poslali poruku kako prava vjera zbližava ljude i kako je ona zalog  mira i sigurnosti nasuprot strahu i predrasudama koji su dio suvremenog svijeta. O toj konferenciji više u Religijskom forumu od 18:05.

U emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:25 predstavit ćemo vam i najaviti seminar tradicijskoga pjevanja i plesa dinarske zone, koji će se od 28. veljače do 1. ožujka održavati u Otočcu. Gacko pučko otvoreno učilište Otočac već četvrtu godinu organizira seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom Glazbeno plesna kultura dinarskog područja. 
Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu kineska narodna priča Kako je pijetao dobio crvenu krijestu.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Paraf bend koji je u nas pokrenuo punk revoluciju vratio se na scenu. U emisiji Homo sapiens od 12:35 iz riječke prijestolnice kulture dolaze prvi ljudi Parafa - Pavica Čabrijan i Valter Kocijančić.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Treći program Hrvatskoga radija poziva vas u 20 sati u zagrebačku knjižnicu Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5, na tribinu o temi Hrvatska za 20 godina. Gosti tribine su Slaven Letica, Stjepan Šterc i Davorka Budimir.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2) 

U povodu smrti Kirka Douglasa, posljednje velike zvijezde "stare garde" Hollywooda, u 22:15 prikazujemo kriminalistički film Lista Adriana Messengera u kojoj se pojavljuje na čelu glumačkog ansambla.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.