Romano Bolković - 1 na 1: prof.dr.sci. Krešimir Rotim

Ponedjeljkom na HRT - HTV 1 u 23:25 - talk show

Prof. dr. sc. Krešimir Rotim najistaknutiji je aktivni neurokirurg u Republici Hrvatskoj, već 14 godina Predstojnik je Klinike za neurokirurgiju u KBC-a Sestre milosrdnice, gdje je kao ravnatelj ostvario povijesno dostignuće pripajajući tri velike zagrebačke bolnice KB-u Sestre milosrdnice i ostvarujući prvi put u dugoj povijesti jedne od najstarijih zagrebačkih bolnica status KBC-a.

Međunarodnu karijeru okrunio je izborom u najprestižnije međunarodno neurokirurško društvo, Svjetsku neurokiruršku akademiju (WANS), kao prvi Hrvat u povijesti. Autor je 12 udžbenika iz područja anatomije i neurokirurgije, izdanih na hrvatskom ili engleskom jeziku.

S prof. Rotimom razgovaramo o izboru u Svjetsku neurološku akademiju u koju je primljen kao prvi Hrvat, o tome kako uspjeti u Hrvatskoj jer nema poticaja za izvrsnost, sposobnost i pamet, kako se napreduje u medicinskom univerzumu, o tome zašto se unatoč svim uspjesima na specijalizaciju za neurokirurgiju javlja sve manje mladih liječnika, zašto liječnici odlaze u inozemstvo, o tome što danas znamo o mozgu i mijenjamo li mi strukturu naše svijesti itd.

Autor je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja