Ususret svečanom otvorenju preuređenog HRT centra Rijeka

Ususret svečanom otvorenju preuređenog HRT centra Rijeka: u subotu uživo iz novog TV i radijskog studija na Korzu!

Hrvatska radiotelevizija (HRT) sa zadovoljstvom najavljuje svečano otvorenje svog preuređenog HRT centra Rijeka: naime, prigodnim programom u subotu, 8.veljače 2020. u 9 sati, HRT centar Rijeka otvara novi, moderni televizijski i radijski studio iz kojih ćemo vas "gledati na Korzu". Riječ je o jedinstvenom otvaranju koje će se u subotu od 9:30 sati moći pratiti uživo u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" i u jutarnjem programu HRT Radio Rijeke.

Uređenjem novog radijskog i TV studija na samom Korzu, u prizemlju velebne zgrade HRT centra Rijeka izgrađene 1845. godine, omogućit će se veća prepoznatljivost radijskog i televizijskog programa, kojega će gledatelji moći i fizički pratiti izravno sa samog Korza i u njemu sudjelovati. Na taj će se način uspostaviti izravan kontakt s publikom - građanima Rijeke, umjetnicima, gostima i svima koji će se zateći u gradu na Riječini.
 
Pozicija novog televizijskog i radijskog studija nudi široke mogućnosti u praćenju važnih događanja na Korzu, poput Riječkog karnevala, koncerata i događanja iz bogatog programa EPK i slično. Prilaz zgradi HRT centra Rijeka i ulaz u studio prilagođeni su potrebama osoba s invaliditetom.

Svi radovi u vanjskom i unutarnjem djelu zgrade odrađeni su prema dogovorima i uz odobrenje konzervatorskog odjela Rijeka.

Program iz novog televizijskog i radijskog studija krenuo je upravo 1. veljače 2020., na dan otvaranja projekta "Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.".

HRT je obnovu i opremanje studija i redakcije u prizemlju zgrade HRT centra Rijeka na riječkom Korzu počeo u prosincu 2019. godine. TV i radijski studio tehnički su povezani s glavnim režijama na katu zgrade.


Studio je namijenjen za praćenje svih događaja vezanih uz EPK, kao i za javljanja u razne mozaične i informativne emisije HRT-a, poput "Dobro jutro, Hrvatska", "Vijesti iz kulture", "TV dnevnik", "Regionalni dnevnik" i druge . U novom studiju snima se i specijalizirana emisija iz kulture koja se emitira na Trećem programu HTV-a svake druge nedjelje za trajanja projekta EPK 2020. A tu će biti i medijski centar iz kojeg će moći raditi svoje priloge vezane za EPK i strane TV ekipe koje će biti u Rijeci i pratiti događanja iz programa EPK 2020.

Nakon dugog niza godina, osim ulaganja u uređenje radijskog i televizijskog studija, HRT je krajem 2019. obnovio i TV redakciju na trećem katu zgrade te nekoliko popratnih prostorija, uređen je ulaz u zgradu HRT centra Rijeka, kao i njegov prepoznatljivi balkon, a 2018. godine cjelovito je sanirano i krovište zgrade. Na taj se način čuva vrijednost zgrade koja se nalazi na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke, te su omogućeni bolji uvjeti rada svim zaposlenicima HRT centar Rijeka. A novouređeni riječki HRT centar u subotu će svečano otvoriti glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.