Puls

13. veljače na HRT – HTV 1 u 21 sat

Često su na meti kritike. Spominju ih kada sve krene po zlu, ne i dobru. Proveli smo dan sa socijalnim radnicima. Otkrili su nam puno toga iz svoje svakodnevice.

Samo jedan sat vožnje od Zagreba mjesto je koje neki vole, a drugi preziru. Gdje zgrade, vrijedna arhitektonska djela, propadaju, desetljećima vlasti ne znaju što će s njima. I kad je izgledalo kao da će problem biti riješen, sve se vraća na početak. Vodimo vas u Kumrovec 2020.

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti obilježava se 11. veljače. Pravi povod da istražimo kako je u Hrvatskoj danas biti znanstvenica? Odgovore su nam dale dvije itekako uspješne žene. Jedna gleda u mikroskop, a druga u teleskop.

Možda su se u početku i podsmjehivali njihovim snovima, ali danas planovi o Novskoj kao sjedištu industrije videoigara više nikomu nisu smiješni. Što se sve u Novskoj stvara i kako napraviti videoigru u 48 sati, otkrivamo upravo sada.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.

Urednica i voditeljica emisije je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.