Nestali su sve umorniji i iscrpljeniji

17. veljače na HRT - HTV 1 u 21 sat

Napeti završetak druge epizode "Nestalih" nagovijestio je iznimno pogibeljan ut kroz bosanski teritorij. Ipak, nepoznata osoba šestoricu glavnih likova izvodi iz minskog polja, a zatim vodi u napušteno prenoćište ne bi li se ondje odmorili i prikupili snagu za dalje.

Istovremeno tragajući za Ljubom i skrivajući se od brojno nadmoćnijih neprijatelja, Prka, Sikira, Delon, Nervoza, Pape i Gradski sve su umorniji i iscrpljeniji. Spas se ukaže u vozilu koje bi im moglo ubrzati i olakšati put kući...

Sadržaj je to 3. epizode domaće dramske mini-serije snimljene prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića. Podsjetimo, serija u četiri povezane epizode donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice.U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan. U seriji glume i Sandra Lončarić, Marinko Prga, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nikša Butijer, Enis Bešlagić, Enes Vejzović, Mladen Čutura, Mirela Brekalo, Rada Mrkšić, Roko Sikavica, Anja Matković, Sementa Rajhard, Jasmin Mekić, Mijo Kevo.

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, montažer Veljko Segarić, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarica maske Ana Bulajić Črček, skladatelji Andrija MilićIvan Milić, VFX supervizor Kristijan Mršić, dizajner zvuka Ivan Zelić, producenti Vedran Kasap, Domagoj Jović i Joško Lokas, a urednica Zinka Kiseljak.

Produkcija: Clinica studio za HRT

Osim na Prvom programu seriju prikazujemo ponedjeljkom u 21:05 i na Trećem u formatu prilagođenom slijepim i slabovidnim osobama (audiodeskripcija).Sadržaj je dostupan i na multimedijskoj platformi HRTi.