Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Prijedlog "po" često se nađe u ulozi koja mu ne odgovara, kao da nema dovoljno onih koje su baš za njega!U emisiji A sada vlada u 8:05 gostuje ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

U emisiji Pogledi od 10:08 bit će govora o tome kako se s usponom građanske kulture počela bitno mijenjati predodžba o psu i mački - životinjama koje su danas na Zapadu sinonimi za kućne ljubimce.

U emisiji Put pod noge od 11:12 govorit ćemo o Islandu i Norveškoj. Doznat ćemo tko je izmislio da su Vikinzi nosili kacige s rogovima, što uopće nije točno. Čiji se jezik, takoreći, nije mijenjao tisuću godina? Zašto je sramota razbacivati se bogatstvom?

U emisiju za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 11:40 otkrit ćemo kako je biti zaljubljen, kako se ponašaju neke životinje kada dođe vrijeme da pronađu partnera ili partnericu i doznati što se obilježava 13. veljače i zašto je to važno za nas, za radio.

Koncept prava na grad u filozofiji jedna je od tema emisije o znanosti Drag mi je Platon od 16:05, a o tome govori prof. dr. Hrvoje Jurić, pročelnik Studija filozofije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, koji poručuje da grad nije nakupina objekata koje naseljavaju prolazni i zamjenjivi ljudi, nego ljudi koji ravnopravno sudjeluju u procesima koji oblikuju grad.

Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Jasne Mesarić Drama koja nestaje. Višestruko nagrađivana radiofonska autorica Jasna Mesarić u ovoj kratkoj formi bavi se nesigurnošću u vlastiti identitet, nemogućnošću spoznavanja jesmo li to mi ili tek naš odraz.

U Koncertu u predvečerje od 18:15 reproduciramo hrvatske skladbe s koncerata Simfonijskog orkestra HRT-a, održanih u sklopu Majstorskoga ciklusa 7. veljače 2019. pod ravnanjem Enrica Dinda (Lisinski - idila Večer), 8. studenoga 2018. pod dirigentskim vodstvom Gyoergyja Gyoerivanyja Ratha (Slavenski - Četiri balkanske igre) i 14. ožujka 2019. pod vodstvom Aleksandra Markovića (Bersa – Hamlet).

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Izgubljena družina.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Fotosinteza od 12:35 uoči dana zaljubljenih donosimo vaše najljepše ljubavne priče. Ispričajte nam najromantičniju gestu koju ste doživjeli ili nekome priuštili, a mi ćemo je obogatiti glazbom.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta iz dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Nastupit će pijanist Zvjezdan Ružić uz Jazz orkestar HRT-a. Dirigent je Miron Hauser.


U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.