Druga strana: Od Caritasa do biznismena

12. veljače na HRT - HTV 4 u 21:10 - gospodarska emisija

Druga strana, gospodarska emisija Četvrtog programa HRT-a, alternativa je ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu i propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini.

                                                                                   * * * 

Od Caritasa do biznismena

Neki poduzetničku žicu imaju u sebi čim se rode, a neki taj "poduzetnički drive" grade godinama. Rade na sebi dok ne uspiju.

Prema globalnim statistikama samo se 14% ljudi upusti u poduzetničku avanturu. Oko 20% pothvata propadne u prvoj godini, polovica ih preživi pet godina, a samo trećina od onih 14% trajno uspije. Naš večerašnji gost je jedan od njih. I tvrdi "sve je moguće ako to doista želite".Zoran Salopek počeo je svoj životni put većinu djetinjstva prehranjujući se u Caritasu. Tijekom srednje škole i kao student radio je teške fizičke poslove. Nakon diplome počeo je raditi kao asistent na Agronomskom fakultetu gdje je završio magisterij znanosti.

Potom je prešao u realni sektor kao voditelj odjela za razvoj. Onda u međunarodnu kompaniju gdje je napredovao do regionalnog managera za istočnu Europu.

No prije toga je otvorio jedini internacionalni hostel u Hrvatskoj od 50 kreveta, a nekoliko godina kasnije ušao u građevinski i investicijski biznis, i na kraju napisao knjigu o tom putu. Niti za jedan posao u koji je ulazio nije imao iskustva.

Urednik i voditelj emisije je Željko Kardum.Reprizno izdanje emisije na rasporedu je u 4:10 te u subotu u 15:35 na HTV 4.Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije emisija Druga strana može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Pogledajte koje sve emisije javnoga sadržaja možete pratiti svakodnevno u 21:10 na HRT4.