Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Pazite da ne zaspite dok vam tumačimo razliku zaspivanja i zasipanja!Štiti li se i našim zakonima pravo na privatnost radnika? Kada snimka videonadzora može biti valjan dokaz na sudu? U kojim se radnim prostorima radnika ne smije nadzirati kamerama? Mora li radnika poslodavac obavijestiti o tome da ga nadzire? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u emisiji Slovo zakona od 11:12.

Kreativna i pokretačka snaga austrijskog Tobacco Road Blues Banda su gitaristi Peter Prammerdorfer i Mike Diwald. Drugi album Don't Tread On Me sadržava njihove originalne pjesme koje je za emisiju Po vašem izboru od 12:20 autorski odabrao Tomislav Goluban.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Iskustvo prostora od 16:05 odrađujemo jedan veliki prošlogodišnji dug. Riječ je o monografiji Ivana Rogića Nehajeva Obrisi opusa posvećenoj našem istaknutom arhitektu i urbanistu Marijanu Hržiću. U drugome dijelu emisije pozvat ćemo vas u galeriju Hrvatskoga dizajnerskog društva na izložbu VEGETA 60 - PAKETIĆ POVIJESTI: Dizajn i evolucija Vegete od 1959. do 2019.

Odgovara li i zašto Slučaj Richarda Jewella, priča o heroju koji je 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti spasio tisuće života od bombaškog napada, autorskoj poetici veterana Clinta Eastwooda? U emisiji o filmu Licem u lice od 16:30 govorimo i o još jednom filmu snimljenom po istinitoj priči - Mutne vode. Filmski programi u zagrebačkom kinu Tuškancu obilježavaju stoljeće rođenja Federica Fellinija.U emisiji Iz hrvatske narodne baštine od 19:25 uživat ćemo u izvedbama i snimkama s nosača zvuka Vječni Kordun pjeva, koji je nastao zahvaljujući trudu i radu magistrice Miroslave Hadžihusejnović-Valašek u suradnji s Redakcijom narodne glazbe Hrvatskoga radija.

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Hrabri krojačić.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 12:35 u emisiji Homo sapiens gost Željke Ogreste zagrebački je glumac i poznati televizijski voditelj koji je prošloga tjedna osvojio publiku u matičnoj Komediji novom predstavom Brat bratu Igor Mešin.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete pratiti izravni prijenos 4. koncerta Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti Franjo Dugan st. iz salona Očić: kućni koncerti. Skladbu Mjesečeva terasa za audijencije Claudea Debussya i Sonatu u A-duru Franza Schuberta izvest će pijanist Tomislav Damjanović.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.