Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, triput na dan, od 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Riječi u kojima u hrvatskom jeziku dva ista vokala stoje jedan do drugog ima više nego što bismo pomislili!U emisiji Slušaj kako zemlja diše od 10:08 govorimo o masovnom pomoru periski u cijelom Sredozemnom moru, koji nažalost nije zaobišao ni naš Jadran. Doznajemo što je uzrok tom problemu i što se trenutačno čini kako bi se plemenita periska zaštitila i sačuvala.

U emisiji Minijature za radoznale od 11:05 , u ciklusu Iz arhiva i muzeja, u Hrvatskom školskom muzeju razgledavamo inovativna nastavna pomagala koja su osmislili i izradili učitelji i nastavnici.

Na dan zaljubljenih Mudrice od 11:40 nas uče što je to ljubav.

Je li ključni trenutak u liječenju postavljanje dijagnoze ili pronalaženje uzroka bolesti? Moramo li bolovati od istih bolesti kao naši roditelji ili većinu njih možemo izbjeći? O čemu to ovisi? To su samo neka pitanja na koja odgovaramo u emisiji Znanjem do zdravlja od 13:30.


Foto: Dario Njavro za HRT

U današnjoj Diskografiji od 16:05 slušat ćete odabrana djela Johanna Sebastiana Bacha s najnovijega nosača zvuka violinistice Janine Jansen.

Papa Franjo objavio je postsinodalnu apostolsku pobudnicu o Amazoniji. Kakav je njegov odgovor na sinodalne rasprave i zaključke Sinode o Amazoniji koja se održala u Rimu u listopadu prošle godine. U Rimu, Krašiću i Zagrebu, katoličkim misijama i drugim župama diljem zemlje obilježena je 60. obljetnica smrti blaženog Alojzija Stepinca. U povodu gradnje hrvatske crkve u Betlehemu u Tragu vjere gostuju vikar franjevačke Kustodije Svete Zemlje fra Dobromir Jasztal, čuvar Svetoga Groba fra Siniša Srebrenović i njihov domaćin fra Tomislav Glavnik. Emisiju slušajte od 18:05.Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu premijera priče Srce kuća.

U prvom satu večerašnje Metafore od 20:15 počinjemo sjećanjem na pjesnika, dramskog pisca, novinara i urednika Predraga Lucića. U nastavku slušamo poeziju Aleša Debeljaka koju interpretira Ivan Kojundžić.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati slijedi Globotomija, humoristična emisija, svojevrsna satirična kronika svijeta i vremena u kojem živimo, s posebnim kritičkim osvrtom na društvene i dnevno-političke događaje koji tište i utječu na živote takozvanih "malih ljudi".Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Danas će Zagreb odati počast svojem časnome sugrađaninu, velikome umjetniku i humanistu Vladimiru Kranjčeviću, u posljednjem ispraćaju na Krematoriju. Putovi hrvatske glazbe od 11 sati donose odabir tek djelića hrvatskih partitura koje je ovaj istaknuti dirigent interpretativno oblikovao u svojoj bogatoj karijeri.

Emisiju U hramu pjeva od 19 sati posvetili smo sopranistici Mirelli Freni koja je preminula 9. veljače. Uz ulomke iz opera u kojima je ostvarila svoje najbolje interpretacije čut ćete i isječke iz prijašnih razgovora sa sopranisticom.

U videonajavima pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.