Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Pao je zagrebački Generalni urbanistički plan koji je izazvao žestoke sukobe u gradskoj vladajućoj koaliciji. Dok HDZ poručuje da se gradonačelnikove osvete ne boji, šuška se da se njihovim kadrovima u gradskim tvrtkama sprema sječa. Predizborna groznica u HDZ-u – uoči unutarstranačkih izbora. Ivo Sanader i na ponovljenom suđenju u aferi Fimi medija tvrdi da su on i HDZ nevini. Aktualne teme i događaje koji su obilježili tjedan ove subote u Inventuri od 9:05 pod povećalo stavljaju Ivana Šubarić i Ivica Ružičić.O padu zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana, primjedbama građana i struke, optužbama za političku trgovinu između HDZ-a i Milana Bandića, održavanju saborske većine, pripremama Stranke rada i solidarnosti za parlamentarne i lokalne izbore, razgovarat ćemo s Jelenom Pavičić Vukičević, zamjenicom zagrebačkoga gradonačelnika u Intervjuu tjedna od 10:05.

U emisiji Tisuću bisera od 10:30, koja se realizira iz HRT-ova studija u Rijeci bavimo se zdravstvenom zaštitom otočana cresko-lošinjskog arhipelaga. U akvatoriju riječke putničke luke postavljen je prvi uređaj za skupljanje otpada s morske površine, a Branka Malnar razgovarala je s voditeljem incijative Morenom Pajkovićem i kapetanom Rajkom Jurmanom iz Lučke uprave Rijeka. Albert Petrović upoznao je Slovenca Petera Zajšeka iz Ljubljane koji se na otoku Krku zaljubio u glagoljicu i koji stvara umjetnička remek djela na jedan poseban način.


Foto: Dario Njavro za HRT

Savjet za nacionalne manjine prihvatio je program rada za 2020. godinu. U povodu 140. godišnjice rođenja osječke književnice Vilme Vukelić, održano je predavanje profesora Vlade Obada - Moj susret s Vilmom. U Gradskom muzeju Vukovar - u baroknoj dvorani Dvorca Eltz, otvorena je izložba Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća autora Gorana Beusa Rihemberga. Emisija za nacionalne manjine Multikultura počinje u 16:05.Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Otmica za rođendan.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U Operi na Trećem od 20 sati možete pratiti izravni prijenos iz Metropolitan opere u New Yorku. Na programu je opera u 4 čina "Macbeth" Giuseppea Verdia. Solistima, Zborom i orkestrom Metropolitana ravna Marco Armiliato.Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) 

U 20:05 počinje The Voice Hrvatska uživo! Večeras i u završnoj emisiji sve je na gledateljima! Nakon što odslušaju njihove nastupe, gledatelji će svojim pozivima te SMS porukama poduprijeti mlade pjevače i odlučiti tko su ovogodišnji finalisti The Voicea Hrvatska. Emisiju možete slušati i na HR 2.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Marc
će okusiti brzinu od 8G pri akrobatskom letenju s ekipom iz Francuskog zrakoplovstva. Njegov je trener Alexandre Orlowski, francuski i svjetski prvak u akrobatskom letenju. Marc će pratiti različite akrobatske letove u borbenom zrakoplovu. Natjecat će se u bobu, ali i u vožnji trkaćih automobila i sudjelovati u 21. Drag Power Showu, najvećoj izložbi europskih dragstera. Druga epizoda dokumentarne serije Sto dana na rasporedu je u 21:35.

U videonajavi pogledajte što izdvajamo s Trećeg programa Hrvatske televizije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.