Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Zašto poljoprivrednici proljetnu sjetvu smatraju upitnom te zašto neće sijati šećernu repu i uljanu repicu? Kako Agencija za plaćanja satelitskim snimkama kontrolira poljoprivredne aktivnosti i koliko to utječe na isplatu potpora? U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 doznat ćete i kako je na saborskom odboru za poljoprivredu ocijenjena provedba Zakona o poljoprivrednom zemljištu. U drugom satu govorimo o veterinarskim i sanitarnim propisima koji otežavaju promet domaćih proizvoda.

Pjesnik, prozaist, esejist, filozof, kritičar, scenarist i publicist Josip Sanko Rabar predstavlja nam svoju književnost za djecu ukoričenu u dvije knjige Zašto i druga pitanja i Priče i bajke za djecu. U emisiji Mali radio vjeronauk od 10:30 pitamo ga o nadahnućima, književnosti, Bogu, Božjoj ljubavi i Božjem odgoju, o nebu i obraćenju. Iz bogate Rabarove riznice priča za djecu, koje mogu čitati i odrasli, odabrali smo tri pričice Kako je Miro sanjao nebo, Zašto čovjek živi? i Kad ću biti dobar ili zao?Nedjeljnu misu 6. nedjelje u liturgijskoj godini prenosimo iz župe sv. Jeronima u Kaštel Gomilici, u splitsko-makarskoj nadbiskupiji. O životu i radu župe saznajemo više od 10:50, a od 11 sati pratimo i nedjeljnu misu iz župne crkve koju predvodi župnik don Ante Čotić.

Ove nedjelje u emisiji Glazba s potpisom od 14:05 u društvu smo dviju dama koje njeguju pop, jazz, blues, soul, country, folk... Norah Jones i Madeleine Peyroux.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu norveška bajka Čarobne jabuke.

U spomen na nedavno umrlog maestra Vladimira Kranjčevića u ciklusu Koncert na Prvom od 20:05 donosimo njegov posljednji koncert u ciklusu Kanconijer, održan uz umjetnikov 80. rođendan, a u nizu koncerata kojim se oprostio od aktivne glazbeničke karijere. Simfonijski orkestar HRT-a, te Zbor HRT-a i zbor Ivan Goran Kovačić, uz soliste Martinu Zadro, Martinu Gojčetu Silić, Domagoja Dorotića i Luciana Batinića 17. studenog 2016. godine tumačili su pod vodstvom Vladimira Kranjčevića djela Antona Brucknera: Sedmu simfoniju u E-duru i njegov Te Deum.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati  družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete slušati izravni prijenos koncerta Hrvatskog baroknog ansambla iz Hrvatskoga glazbenog zavoda. Na programu je oratorij Trijumf vremena i trezvenosti Georga Friedricha Haendela. Solisti su Anabela Barić, sopran; Natalija Kralj, mezzosopran; Franko Klisović, kontratenor i Hugo Hymas, tenor. Dirigent je Laurence Cummings.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.