Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Susretu u dijalogu od 9:05 u povodu Tjedna braka koji je obilježen diljem svijeta razgovaramo o braku i obitelji - poslušat ćemo svjedočanstvo bračnog para Krznarić. Zlatko i Sandra roditelji su petero djece, u braku su od 1998. godine, a tijekom tih godina morali su se suočiti s velikim poteškoćama, ali primili su i velike blagoslove. Zlatko je višestruki osvajač prvenstva Hrvatske u motociklističkim utrkama i brojnih međunarodnih priznanja, sa suprugom Sanjom živio je vrlo sretan i stabilan bračni život, a kad su čekali peto dijete, dogodila mu se teška nesreća, a prije toga i financijski krah. Kako su supružnici našli snagu, kako ih je obiteljska molitva održala i kakvi su se sve obrati dogodili u njihovu životu, posvjedočit će u emisiji.

U emisiji Izvan okvira od 10:08 predstavljamo vam natjecanje u razvoju umjetne inteligencije koju organizira studentska udruga Best. Otkrit ćemo vam i tko se, ali i što se krije iza filmskog natječaja za učenike pod nazivom Moj online život o kojem roditelji ništa ne znaju.

U Zagrebu se otvara nova Jezična gimnazija Epoha koja će s vremenom postati prva Waldorfska gimnazija u Hrvatskoj. Koje su karakteristike Waldorfske pedagogije, razlike u odnosu na standardne škole i što će sve učenicima i roditeljima ponuditi Epoha poslušajte u emisiji U pomaku od 13:30.Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić gost je Oporbenog zareza od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije. Kako se Demokrati pripremaju za parlamentarne izbore, koje su moguće koalicije i zašto na izborima počinje borba protiv korupcije, čut ćemo u emisiji u kojoj će teme biti i očekivanja od novog ministra zdravstva, te kako provesti održivu reformu mirovinskog sustava.

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti predstavlja se velika retrospektivna multimedijska izložba pod nazivom Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma. O tome kako su nastajali crtani filmovi, može se vidjeti na crtežima, skicama i autentičnim predmetima iz vrijedne arhivske građe Zagreb filma. A Zagreb filmu i školi crtanoga filma posvetili smo današnju emisiju Kretanje točke od 16:30.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 19:50 Priča za laku noć  uvodi svaki dan djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Tomislava Barana Mala gljiva, a ne gljivica.

U misiji Poseidon, u blizini turske granice policajci Pomorske policije Dubrovnik spasili 36 migranata! Kako se epidemija koronavirusa odražava na pomorsko gospodarstvo? U Pomorskoj večeri koja se realizira iz HRTova studija u Dubrovniku uz ostalo predstavljamo novi računalni model za sigurno uplovljavanje kruzera u luke. Upoznajte dvojicu pomorskih kapetana s našega juga kojima je pomorski život sudbina koju nisu ni željeli ni mogli izbjeći. Uskoro u funkciji novi sustav video nadzora nad našom ribarskom flotom.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati možete slušati dnevni radijski show Drugi dio dana koji donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacije iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Razgovor s povodom od 10:30 ugošćujemo našeg najproduktivnijeg hrvatskog književnika i profesora emeritusa Pavla Pavličića. Njegov impozantan opus dosegnuo je već krajem 2018. broj od stotinu objavljenih naslova u kojem prevladavaju romani, te znanstvene knjige, feljtoni, pripovijetke, eseji, memoarska proza i scenariji za filmove. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada među kojima i Nagrada Vladimir Nazor za životno djelo za 2015. godinu.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.