Nove pustolovine Lucky Lukea

Radnim danom na HRT - HTV 3 u 18:30
  
Legendarni kauboj Lucky Luke jedan je od najpopularnijih, najobjavljivanijih i najprevođenijih stripova na našim prostorima. Poznat je bio i kao Talični Tom, usamljeni kauboj, brži od svoje sjene.

Otac istinske zvijezde Divljeg zapada i devete umjetnosti je Belgijac Maurice de Bevere (poznatiji kao Morris), daleke je 1946. počeo raditi na vestern stripu.
Ova crtana serija od 52 epizode iz 2001. godine donosi pustolovine mršavog kauboja, čije je lice, prema legendi, posuđeno od slavnog Garryja Coopera. U kaubojskom odijel, s crvenom maramom oko vrata i cigaretom u ustima, sa svojim vjernim konjem Jollyjem Jumperom, krstari Divljim zapadom 19. stoljeća nailazeći na mnoge nepravde i ne odlazi dok ih ne riješi.


Svaki veliki junak ima i svoje neprijatelje, a Lucky Luke ima čak četvoricu glavnih. Oni su braća Dalton: Joe, Jack, William i Averell, svaki viši i gluplji od prethodnog. Tu je i njihova mama, još opasnija od svojih sinova, koja se rijetko pojavljuje, a Lucky joj je čak i simpatičan.

Uz braću Dalton, Lucky Luke se često sukobljava i sa stvarnim legendama Divljeg zapada poput Jessiea Jamesa, Billy the Kida, i sl. Na sreću, on revolver poteže brže od vlastite sjene...