Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

22. veljače na HRT – HTV 4 u 18:25

Slike iz srednje Europe u najnovijem izdanju još se bijele od snjegova s planinskih vrhova, ali i plave od toplih rijeka i jezera. Glavne su teme:

S gotovo 60 posto teritorija pokrivenog šumom, Slovenija je među vodećim europskim zemljama po istraživanju toga prirodnog bogatstva i inovacijama u metodama zaštite drva.

Od početnih pet bavarskih žičara 30-ih godina prošloga stoljeća, broj se popeo na 120. Najstarija aktivna je ona u Wendelsteinu koja slavi pedeseti rođendan.

U Mađarskoj ima gotovo 3600 špilja, a samo se ona u Tapolci može obići u čamcu. Uz uživanje u tirkiznoplavoj vodi, sada posjetiteljima nudi i bogat informativni centar.

Rijeka Krka lijepa je u svako doba godine, ali je najljepša zimi kad nabuja. Nacionalni park godinama je nadgledao i proučavao doktor Drago Mrvuš, koji je ondje upravo odradio svoj radni vijek.

Trbiška Bela Peč među najhladnijim je mjestima u Italiji. Ta planinska prostranstva s dugim zimama idealna su za školu pasa za vuču po snijegu i njihovih profesionalnih vodiča.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić.

Reprizno izdanje prikazujemo u nedjelju u 3:30.


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.