Sjedni, odličan

23. veljače na HRT - HTV 2 u 13:35

U emisiji Sjedni, odličan donosimo tri nove priče naših sjajnih učitelja i profesora.

Ivana Valjak Ilić
profesorica je njemačkog jezika u Srednjoj školi Vrbovec. Živi u Zagrebu, što znači da svaki dan putuje 80 kilometara. Posebice je ponosna na svoj društveni aktivizam, kojim se bori za veća prava učitelja i nastavnika. Aktivna je i na pub kvizovima, gdje je u svojem timu jedna od najjačih karika u poznavanju opće kulture.

Da matematika može biti zabavna, svoje učenike itekako je uvjerio Hrvoje Šelimber, učitelj matematike u OŠ Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici. Koristi se raznim metodama i usporedbama sa situacijama iz svakodnevnog života koje učenicima olakšavaju učenje. Neke od njih priprema i za nadolazeće natjecanje u Grčkoj. U slobodno vrijeme sa suprugom poučava djecu o važnosti dentalne higijene – zajedno pišu priče i rade animacije koje objavljuju na internetu.

Svaki učenik ima kreativni potencijal kojeg dobar učitelj treba potaknuti i osloboditi - to je najvažnija zadaća koju akademska slikarica i profesorica Stella Čuturić ima na satovima likovne kulture u šibenskoj OŠ Vidici. Kreativnost joj je donijela i inovatorsku nagradu, a dan nije dovoljno dugačak za sve projekte koje želi ostvariti i sa svojim učenicima i s kolegama učiteljima i s inovatorima. Ljubav prema pjevanju prati je cijeli život, od akademskog zbora u Sarajevu do šibenske klape "Skradinske".

Urednica emisije je Sunčica Findak, a redatelj emisije Alceo Marti.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja.