Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, u 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Kojeg je roda hvala, a kakva treba biti zahvala? Usput se podsjećamo i kako zahvaliti pri odbijanju, a kako pri prihvaćanju.Tko će zamijeniti Dražena Jelenića na mjestu glavnog državnog odvjetnika? Hoće li se vratiti sigurnosne provjere za sve najviše dužnosnike? Ima li članova tajnih društava u državnom represivnom aparatu? Odgovore tražimo u Poligrafu od 8:05 u kojem gostuju ministar pravosuđa (HDZ) Dražen Bošnjaković, saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac, saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

U emisiji Minijature za radoznale od 11:05 u ciklusu Iz arhiva i muzeja, predstavljamo najvrednija izdanja Zbirke učeničkih i školskih listova.

U današnjim Mudricama od 11:40 učimo pravila lijepog ponašanja i maskiramo se uoči maškara.

Koliko o nama samima ovisi izlječenje? Mogu li i liječnici otvoriti tzv. prozor mogućnosti? Jeste li znali da je dokazan placebo efekt čak i u kirurgiji? O medicini s dušom govorimo u emisiji Znanjem do zdravlja od 13:30.


Foto: Dario Njavro za HRT

Papa Franjo u nedjelju će posjetiti Bari i pridružiti se susretu biskupa Sredozemlje – granica mira. Kakvo je stajalište Katoličke crkve o masoneriji reći će nam dr. fra Josip Blažević. Počinje korizma: najavljujemo korizmenu kampanju molitvene inicijative 40 dana za život, pozivamo vas da se uključite u korizmene E-duhovne vježbe i posjetite tradicionalnu Pepelnicu umjetnika. Emisiju Trag vjere slušajte od 18:05.

Od 19:50 Priča za laku noć svaku večer uvodi djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Pogača.

Večerašnju emisiji Metafora od 20:15 počinjemo poezijom Vlatke Valentić u interpretaciji Gordane Kovačić. Riječ je o pjesmama iz knjige Sad sam puno mlađa. U nastavku čitamo pjesme Tomaža Šalamuna

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 14 sati Sunčani sat realizira se iz Ozlja. Uz ostalo najavljujemo mjesec Slave Raškaj. Grad Ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast genijalnoj slikarici i ovim programom ponosno se prisjeća njezinih remek-djela, iz kojih svi crpimo inspiraciju, zajedno s mnogobrojnim ljubiteljima umjetnosti i prirode, iz svih krajeva.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 11 sati Putovi hrvatske glazbe donose nove obzore komorne glazbe, uz gostovanje pijanista Brune Vlaheka koji je početkom veljače primio nagradu Fonda Stjepan Šulek za najbolju skladbu mladog skladatelja u 2019. godini. U drugome dijelu emisije ugošćujemo pijanisticu Tamaru Jurkić Sviben i hornista Hrvoja Pintarića, koji su nedavno objavili CD Signali s hrvatskim skladbama za rog i klavir.Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

Od 20:05 prikazujemo američki politički triler Opsadno stanje. Film osim terorizma razmatra i neka etička pitanja, npr. arapska populacija u New Yorku postaje meta sumnjičenja i mržnje. Bruce Willis tipičan je "loš policajac" nasuprot liku "dobrog" kojeg tumači Denzel Washington.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Do 1914. Europa vlada svijetom s pomoću svoje industrije i kolonija. Poslije 1945. sve je srušeno. SAD na Zapadu i SSSR na Istoku nove su svjetske velesile i bore se za premoć. Između njih se na Europu polako spušta željezna zavjesa. Nova epizoda dokumentarne serije Priča o Europi na rasporedu je u 20:05.

U videonajavi pogledajte što izdvajamo is Trećeg Hrvatske televizije.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.