Pogledajte seriju Nestali

Ukoliko ste propustili mini dramsku seriju Nestali, možete ju pogledati na multimedijskoj platformi HRTi.Domaća dramska serija, snimljena prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice.Dramska serija "Nestali" o ljudima u doba Domovinskog rata

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i ovisnosti o prvome do sebe.
Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu. U prvoj epizodi naša se šestorka okuplja i kreće u lov na ratnog zločinca Ljubu. Potom u drugoj epizodi, tražeći izlaz s teritorija Krajine završava u minskom polju. Nakon što izvuku živu glavu, u trećoj epizodi naši se junaci, umorni i iscrpljeni, istovremeno tragajući za Ljubom, pokušavaju vratititi u domovinu. U posljednjoj epizodi Prka, Sikira, Delon, Nervoza, Pape i Gradski uzimaju vozilo lokalnom šverceru te doznaju kako se neprijateljska vojska i stanovništvo spremaju na odlazak iz Hrvatske. Vojska Krajine pojačano kontrolira liniju razgraničenja i šalje ih natrag u sam centar neprijateljskih snaga gdje bi svakog trenutka mogli biti otkriveni.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan. U seriji glume i Marinko Prga, Tarik Filipović, Sandra Lončarić, Marija Škaričić, Enis Bešlagić, Enes Vejzović.