Koncert "Samo jednom se ljubi" - sjećanje na Ivu Robića

28. veljače na HRT – HTV 1 u 20:05

Ovogodišnji Glazbeni dani HRT-a počinju koncertom Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića, koji prenosimo iz Centra Gervais u Opatiji na HTV1 i HRA2.

9. ožujka bit će 20. obljetnica smrti Ive Robića, pjevača i autora koji je tijekom života ostvario impresivnu domaću, ali i međunarodnu glazbenu karijeru. Isto tako je impresivna i njegova diskografska ostavština, kao i trag koji je ostavio na domaćoj zabavno-glazbenoj sceni i popularnoj kulturi druge polovice 20. stoljeća.

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera čut ćemo neke od najpoznatijih hitova, kojih se sjećamo u izvedbi vrsnoga interpreta Ive Robića: Samo jednom se ljubi, Tebi, grade moj, Ta tvoja ruka mala, Zbog čega te volim, Golubovi, Jabuke i trešnje, Jesenska ruža, Stranci u noći, Sedamnaestogodišnjoj, Tiho plove moje čežnje, "8" Ching-Ching-Ching, More, moje Jadransko more, Mala djevojčica (Tata, kupi mi auto) kao i neizostavni Morgen i Serenada Opatiji.

Uz Jazz orkestar HRT-a nastupaju Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljen, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

Voditelj prijenosa je Robert Ferlin, redatelj Siniša Bulajić, urednica Snježana Nožinić, a voditelj projekta Tomislav Štengl.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.