Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od ponedjeljka do petka, u 6:10, 10:05 i 17:30, u kratkoj radijskoj formi Govorimo hrvatski brusimo govor i pisanje hrvatskoga jezika. Netko je češće za akciju, a netko češće pasivan. Hrvatski jezik voli pasiv samo u ograničenoj mjeri!Od 10 sati možete slušati prijenos 10. Eurotribine o budućnosti Europske unije - perspektive i izazovi "Izazovi europskog proračuna". Serijal Eurotribina održava se svakog mjeseca, a obuhvaća sve najvažnije teme vezane za funkcioniranje i rad same Europske unije. Panelisti su prof. dr. sc. Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Marko Pavić - ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Karlo Resler - član Odbora za proračun EP-a i Branko Grčić - saborski zastupnik SDP-a. Moderatorica je Jasmina Popović.U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 11:40 danas ćemo kihati, kašljati i prati ruke. Doznat ćete zašto je važno prati ruke, ako želimo ostati zdravi. Čut ćete što su to virusi i kako napadaju ljude, ali nećemo zaboraviti ni na viruse koji mogu napasti računala.

U emisiji Divni novi svijet od 13:30 govorimo o zelenilu i gradskoj poljoprivredi u borbi protiv klimatskih promjena.

Današnju emisiju Iz hrvatske narodne baštine - baština Slavonije, Baranje i Srijema od 19:25 počet ćemo Dikinim kolom, skladbom Zlatka Potočnika. Danas ćemo nastaviti druženje sa zagrebačkim Šokcem, Martinom Jakšićem. Napisao je nekoliko knjiga i rječnika slavonskoga govora. Govorit ćemo o tome kako se nekad živjelo na slavonskom selu. Bit će riječi o bećarima te ćemo spomenuti nekoliko manje poznatih slavonskih riječi.

Od 19:50 Priča za laku noć uvodi svaku večer djecu prije spavanja u svijet snova i maštanja. Večeras je na rasporedu priča Tonka će sutra.

Sve se može kad se hoće, predavanje je koje će sutra prije podne u prostorijama CEDEPE-a, zagrebačkog društva za cerebralnu paralizu održati motivacijski govornik Mario Bebek. Kako je postao motivacijski govornik, što svojim govorima želi prenijeti i na koji način je invaliditet utjecao na izbor životnog puta poslušajte u emisiji Šesto čulo od 20:15.

Foto: Dario Njavro za HRT

Klub mladih Muzeja suvremene umjetnosti poziva kreativne mlade ljude da se uključe u rad Kluba mladih MSU te sudjeluju u međunarodnom projektu Art Works. Što nudi Klub, a što međunarodni projekt čut ćemo u emisiji Isti i različiti od 21:05. U drugom dijelu emisije bit će riječi o Danu ružičastih majica, koji obilježava centar za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 14 sati možete pratiti Drugi dio dana dnevni radijski show koji donosi ležernu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjega života, kulture i pop kulture.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U zagrebačkom Umjetničkom paviljonu u tijeku je velika skupna i multimedijalna izložba Zagreb - grad umjetnica na kojoj su izložena djela više od pedeset autorica koje su znatno pridonijele likovnom životu hrvatske metropole tijekom razdoblja od kraja 19. stoljeća pa sve do današnjih dana. U emisiji U vizualnom kodu od 8:45 o izložbi te općenito o percepciji stvaralaštva umjetnica u prošlosti i danas govori likovna kritičarka i kustosica Muzeja suvremene umjetnosti Leila Topić.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.